lørdag 12. mars 2011

om ull og høye hæler


Ok, så sitter sønnen i kø hos frisøren, med mor ved sin side. Alle fjorårets blader er gjennomlest, og køa er fremdeles mer enn lang nok. Da, i øyekroken ser man det forjettede skilt "Flyttesalg 50 - 70 %".
Opp av stolen spretter mor, mens den håpefulle får streng beskjed om å holde seg på sin dyrebare plassering. Vel inne i skobutikken kan man bare slå fast at her er det mangt og meget man kunne tenkt seg, og to par sko blir raskt plukket ut.
Hittil er alt vel. Men, nå har man jo blitt såpass voksen og forstandig at sko ikke kjøpes uprøvd. Støvlettene må av, og da dukker problemet opp. For voksen og forstandig som man er, er man kledd i ullstrømpebukser. Den litt lange sorten vet du, den som ligger i folder rundt anklene og utmerker seg ved sin manglende, eller utvaskede, elastistet. Ekspeditrisens tilbud om prøvestrømpe må man takke nei til, skal man ha den utenpå? Eller la all bluferdighet fare, vrenge av strømpebukser og iføre seg nylon til knærne?
Utstyrt med skohorn og jernvilje vrikker og vrir Fruen seg ned i først det ene skoparet, og så det andre. Effekten er upåklagelig. Strømpebuksene ligger som et trekkspill over skoene og man føler seg lett hysterisk og latterlig opphengt i muligheten til å kjøpe billige sko.
Mens sønnen rykker stadig fremover i køen blir det ene skoparet kjøpt, og innerst inne føler man seg som en gjøk og håper butikken er der et par uker til slik at man kan svinge innom iført de nye skoene og mer passende strømper.
Ikke bare fikk jeg meg nye vårsko. Jeg vet også nøyaktig hvordan den onde stesøstrene følte seg da hun tvang seg ned i Askepotts glassko...

9 kommentarer:

 1. Ha ha, ikke alltid lett med prøving. Jeg nekter å bruke de butikknylonstrømpene.
  Ellers har din pampaskommentar virkelig fått meg i godt humør i dag;)

  SvarSlett
 2. Bruk dem på morgenen når kroppen har minst vann i seg. ;)

  SvarSlett
 3. Lekre sko :-) Ser ut som en behagelig investering, i tillegg til at de var kule!

  Ha en god søndag.

  SvarSlett
 4. Haha, fantastisk! Og veldig gjenkjennelig for hvor hysterisk og opphengt man kan være for et skokjøp .. ;) Herlig med nye sko for våren - de er lekre! håper den kommer snart, da .....
  Klem!

  SvarSlett
 5. Det mer enn aner meg at frua har et stort hjerte for ulike sko ;-)
  Fine!

  SvarSlett
 6. Pia: Så bra:) Ja, ikke at du nekter å bruke prøvestrømpene altså, men at jeg får deg til å le(vanligvis er det omvendt)
  Elisabeth: Et syn for guder, utvilsomt...
  Hetty: Enig! jeg er klar for vår ( og tynne strømper)
  Anita: God ide!
  Ragna: Veldig behagelig:)
  Embla: jeg sapr snø og is og drømmer om vår. Men i natt snødde det igjen. DEt var ikke meningen.
  HH: Vi kan vel si at jeg har et serkt morsinstinkt for ensomme sko. Hos meg har de det trygt og godt:)

  SvarSlett