tirsdag 22. mars 2011

om strikking


Det første strikketøyet...En svett og uformelig rød lapp. Annenhver omgang ble strikket av en tålmodig lærer som masserte gjenstridige masker over på riktig pinne. Venninner som produserte metervis med skjerf før de begynte på skolen. 

Først langt oppi tenårene løsnet det. En svart setesdalgenser med mønster i rødt, gult, grønt og blått resulterte i  varig strikkeglede og forståelse av viktigheten i å tvinne tråder. Den ligger fremdeles i et skap i Barndommens dal. Ikke fordi den er videre pen å se på, men fordi den er en påminnelse om at øvelse gjør mester og at mestring gir glede. Senere har det blitt luer, skjerf, gensere og mye annet. Til slekt og venner, for salg og på bestilling. Så lenge man slipper å følge en oppskrift slavisk er strikking morsomt, litt personlig initiativ må det være rom for.
I dag ble den før omtalte mariuskjolen levert, en modell basert på tre forskjellige oppskrifter, kundens kjole til å ta mål av og egen erfaring. 

En ting er ens egen glede over å fullføre et prosjekt, noe annet og enda hyggeligere er å se at de man har laget sitter som det skal og at kunden er fornøyd. 

ps. Kjolen ble strikket i godt selskap. Både Don og Betty Draper har vært innom stua, det samme har Orry Main og resten av klientellet i Nord og Sør...

8 kommentarer:

 1. Oh shit! vilket jobb! Dog ikke for klimakterietanter som håller värmen själv...nåt så in i hampen! (uintressant, jeg veit)

  SvarSlett
 2. Nord og sør! Finnes den på boks? Flott kjole, og fin jobb du har!

  SvarSlett
 3. Nå har jeg sett dette også, kjole i Marius. Har jo sett onepiece som har marius inspirert mønster på også. Det er godt med noen serier å hvile øynene på også når man strikker en haug med cm i glattstrikk som her.

  Strikking er noe jeg er gla jeg har lært, likeså hekling. Og øvelse gjør mester , det er helt sikkert.

  SvarSlett
 4. Super fin kjole! Jeg husker en hvit og blå stripete lue strikket fram og tilbake og sydd sammen med stygge sting fra egen skolegang. Senere ble det en del vester av typen rett opp, altså ingen felling ved armene eller halsen. Men hadde stor glede av å tegne ulike mønstre som hjerter osv. på ruteark og regne ut maskeantallet ovs. ☺

  Hils Don!

  SvarSlett
 5. Osloskånskan: Joa, det tok noen timer. Men moro å se at det blir ordentlig. Og ull kan være bra for klimakterietanter - det slipper ut fuktighet...
  Camilla: Ja:) To bokser med ren og skjær nostalgi. Anbefales absolutt! men jeg hadde ikke holdt ut uten håndarbeid altså...Og ja, jobben er fin og fleksibel.
  Sommertid: Enig, jeg kan ikke sitte i lammend stillhet og strikke. Da heiser jeg opp skuldrene og blir stokk stiv. Selskap må til.
  Elisabeth: haha, siste ark i mattebøkene var smekkfulle av hjerter, fredstegn og andre vikitge symbol regnet ut til strikkeoppskrifter...

  SvarSlett
 6. Så flott den ble - skjønner godt at kunden ble fornøyd! Helt utrolig at det er mulig å strikke i så full fart. Jeg liker godt å strikke...men må ofte strikke i noen størrelser større enn hva de bruker sånn at den passer når den er ferdig C",)
  Ha en kreativ og flott dag
  Bente

  SvarSlett
 7. Bente: Jeg har brent meg på det noen ganger, men det er forskjell på å strikke på bestilling fra betalende kunder og kravstore barn:)

  SvarSlett
 8. Hei, om jeg kan bestille den mariuskjole? Veldig fin..

  SvarSlett