fredag 31. mai 2013

heltid, deltid, kveldstid?

Dere er jo bare på jobb 7,5 time hver dag. Det er nok av timer ellers i døgnet...

Var det ikke omtrent det hun LO-dama sa?
Jeg vil bare si følgende:
Da de søte små var barnehagesmå og trengte noe sånn som 11-12 timer med søvn i døgnet og jeg jobbet fulltid, så regnestykket omtrent sånn ut:
Jobb 7,5 time, lunsjpause 0,5 time ( ok, noen dager var det ikke tid til lunsj men kunne jeg stenge butikken en halv time tidligere for det? særlig...)
Reise til og fra jobb, 45 minutter hver vei. Og så er det dette med butikk igjen. Du må åpne til samme tid hver dag og stenge til samme tid hver dag. Hvis ikke går du konkurs og havner på NAV.
Og hvis NSB ikke er helt i godlune, og det skjer jo en gang iblant, så må man legge inn 20-30 minutter hver vei for å være sikker på å være på jobb til åpningstid.
Og ja, så skal du hjem igjen. Noen kunder står til ti over, kvart over. Noen tog er forsinket. Andre tog står. Det vet du egentlig ikke før du står på en forblåst perrong.

Så nei. Det var ikke 7,5 timer borte fra de søte små. Det var mer. Mandag til fredag og hver tredje lørdag. Så sant ingen av lørdagshjelpene var syke, for da ble det flere lørdager, uten særlig gode muligheter for avspasering.

Så vet du, det er ikke slik at vi har resten av døgnet sammen med ungene. Og jeg er sikkert ikke den eneste i dette landet som har hatt fast arbeidstid, full stilling og små barn og innsett at det ikke er verdt det. Og vet du, det er atskillig lettere å redusere stillingsprosent enn antall barn.
Den reduserte arbeidstiden ble forøvrig ikke brukt hverken på kaffebar eller treningsenter. Den ble brukt på det den skulle brukes til - ungene som jeg selv har valgt å få.
For ordens skyld; om mannen i huset som er barnas far hadde ønsket å gjøre det samme så hadde han gjort det. Det var bare det at jeg ville gå ned i stilling, ikke han.


4 kommentarer:

 1. Veldig bra å vise hvordan disse regnestykkene er i virkeligheten!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for det er det som provoserer meg. Hun har jo et par gode poeng, men det kommer så feil ut.

   Slett
 2. Slik er regnestykket hos oss også. Føler på at de som vifter med pekefingeren er de med kontorjobb 8-16 og mulighet til avspasering når det passer dem. :)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er ikke slik for alle. Det er mange med fast arbeidstid ( og sjefer som blir grtene om du stadig kommer slentrende to minutt over )

   Slett