fredag 31. mai 2013

elleve årI tillegg til å være tittelen på Sigrid Undset´s bok om egen oppvekst er dagens overskrift Queenies alder. Endelig elleve...
Lillejenta mi..Som ikke er så liten lenger, men som låner skoene mine, øredobbene mine, forhandler om deling av vesker og skjerf. Hun som i ren frustrasjon over å ikke få se Halvbroren på fjernsyn satte seg ned og leste boka fra perm til perm og som nå er hekta på Saabye Christensen og derfor er godt igang med Beatles.
Hun som spiller fiolin så englene gråter en dag og spiller fotball så motspillerne gråter neste dag. Hun som vil på de høyeste toppene og gå de lengste turene, men som likevel ser harelort og markblomster. 
Hun som er sta som et esel og føyelig som et fløyelsbånd.
Hun som har en kommentar til de fleste og det meste og som lyser opp dagene våre.

Hun er en del av den gavepakken som kalles livet og som gjør at Fruen aldri blir blant pensjonsvinnerne. Og i dag, som alle andre dager, er man dypt og inderlig takknemlig over at det går an å lappe sammen en tilværelse der unger=verdiskapning og familieverdier også er definert som en verdi.


11 kommentarer:

 1. Bravo, fru Storlien.
  For en nydelig tekst. Døtt den ned i halsen på LO-dama, så hun må svelge og gulpe, svelge og gulpe til hun forstår at barn og familie er en verdi, ikke en hemsko.
  Vi er heldige som har muligheten til å nyte disse verdiene. Det er ikke synd på oss, vi er priviligerte.
  God helg til deg og verdiene dine :)

  SvarSlett
 2. Nydelig skrevet! Og gratulerer med og til bursdagsjenta!;)

  Og PS: jeg var også 11 år da jrg forelsket meg i Saabye Christensen. Det er jeg fortsatt;)

  SvarSlett
 3. Så flott skrevet! Gratulerer med dagen til dere begge!

  SvarSlett
 4. Jubilanten gratuleres!
  Morsommere og kvikkere datterdatter kan man ikke få.
  Men så har hun også vært heldig med sin mor ...
  Bursdagsklem fra besteforeldre.

  SvarSlett
 5. Du har en fantastisk datter! Elleve år ja, det var en brytningstid for undertegnede. Alfor tidlig pubertet var overhode ikke ønskelig... Jeg ville være barn!
  Hurra for "elvis'n"!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med elleveåringen! Godt gjort å lese hele Halvbroren.

  SvarSlett
 7. Flott og rørende skrevet! Gratulerer med en super elvis!

  SvarSlett
 8. Tusen takk for gratulasjoner! Hun er en finfin jente, og jeg ( og jada høvdingen også selvsagt) er superduperheldige som har fått to slike prakteksemplar av noe avkom i hus.
  Det må jo sies at de har litt av hvert å slekte på også da:-)

  SvarSlett
 9. Queenie, fruens datter6. juli 2013 kl. 20:01

  Mamma, virkelig? Jeg er ikke hekta på Saabye Christensen, men jeg syntes Halvbroren var bra, og jeg er ikke engang halvveis i Beatles. Dessuten begynner de fleste spillerne på motstander-laget å gråte med en gang noen så vidt kommer nær dem med foten.

  SvarSlett