tirsdag 21. mai 2013

helt midlertidig

fredag
ankomst Hotel Beaumarchais
metro til Etoile
Opp i Triumfbuen ( 250 trinn, hmmm)
Champs Elysees 
Sephora
Forskjønning på Hotel B.

lørdag
Louvre
Notre Dame
makroner + cafe au lait
Ile St.Louis
Shopping

søndag
Maison Victor Hugo
Eiffeltårnet
makroner + cafe au lait
båttur på Seinen?
Sacre Coeur

mandag
Marais 
makroner + cafe au lait
retur 

Det ville vært enklere å besøke maison Victor Hugo samtidig med Marais. Men den gode herr Hugo har stengt mandager, og små butikker har stengt søndager. Derfor - takk til metrokort som lar oss krysse oss frem gjennom ( eller under) brostensbelagte gater i Paris.
Men - har vi glemt noe? Og hva gjør man med hun på ti år som gleder seg så voldsomt at hun den siste uka ikke har vært i stand til å sovne i anstendig tid?

8 kommentarer:

 1. Jeg hadde nok ikke visst hvor jeg skulle starte i Paris. Et døgn i 1972 har ikke gitt stor bykunnskap. Derimot Berlin - der er planene klare.

  SvarSlett
 2. Sacre Coeur er det ikke nødvendig å prioritere annet enn utenfra. Vi opplevde den inne som helt uinteressent og en ren pengemaskin. Og vi var der i februar! Så er det sagt. God tur! :-)

  SvarSlett
 3. Katakombene. Og legendariske Cafe de Flore på St. Germaine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Fjorårets nesten-10-åring ELSKET katakombene.. Mor og spesielt stefar fikk tidlig nok.. ;)

   Slett
 4. Glemte vakre Invalides med kistene til alle Napoleonene.

  SvarSlett
 5. Vær forberedt på opptil 2 timers køståing for å komme inn i Louvre, og tenk ut på forhånd hva dere vil se i museet. Men trenger omtrent en måneds tid for å komme gjennom hele dette enorme museet. Det er også kjempekø for å komme opp med heisen i Eiffeltårnet, men man må jo ikke opp, bare å gå rundt det er en opplevelse. Pass også på å få sett det om kvelden i mørket når det er lyssatt. Beregn mye tid til kø! Men bare å gå gatelangs, oppleve arkitekturen, sniffe inn atmosfæren, det er jo også Paris. Vær også klar over at det er ørten hundre trappetrinn opp til Sacre Coeur, men verd det, utsikten er formidabel. På vei mot trappene går dere forbi Molin Rouge, lett å overse, for det er så lite fra utsiden. Etter alle trappene går dere over plassen hvor alle kunstmalerne sitter, kalt Place des Peinteures. Ikke stopp der og drikk eller spis, gjør det heller ikke på Champs Elysée, prisene er mangedoble av de i neste lille sidegate. Jeg kunne si så mye, men se heller hva dere rekker. Og ja, Dóme des Invalides med Napoleons grav er også flott, Musée d'Orsay med impresjonistene er fantastisk, både byggverket (ombygd gammel jernbanestasjon) og kunsten. Og - ikke glem latinerkvartalet, begynner ved St. Michel, ikke så langt fra Notre Dame og Ile St.Louis. Ha en fantastisk tur til en vidunderlig by! Hilsen Astrid

  SvarSlett
 6. Både mor og barn syntes Sainte Chapelle var utrolig flott da vi var der i fjor! :)Lena

  SvarSlett
 7. Jeg skal reise med en 10-åring til Paris i høst.
  Snapper opp alle tips jeg kan få!

  Kos dere! :)
  Siw

  SvarSlett