fredag 26. oktober 2012

snøftende skogstroll

Det slår ikke feil...
De gangene man bare skal styrte opp på butikken for å handle et eller annet man har glemt eller hente en pakke og ikke tar seg tid til å ta på presentable klær - da møter man bestandig kjentfolk.
Men når man er nypusset og pen, da møter man knapt nok perifere bekjentskap.

Eller som i dag. Det begynte å murre i hode og nese tirsdag kveld, og sakte men sikkert har en eller annen forkjølelse sneket seg innpå for så å slå ut i full blomst mens man bedrev barnevennlige aktiviteter i går kveld.
Kald og gretten kom Fruen hjem, brukte opp det meste av varmvannet og gikk til sengs med vått hår, bok og tett nese.
I dag tidlig var det bare å konstatere at man mest av alt lignet et skogstroll, men at det ikke gjorde noe. Avtaleboka var heldigvis tom og behovet for strigling kunne derfor utsettes til fordel for selvmedlidenhet på høyt nivå.
Men hvor lenge var Adam i paradis, og hvor langt utover dagen bør man se ut som en liten gris?
Og når skal man lære at alle muntlige avtaler bør overføres til papir?

Så da det ringte på døra tenkte Fruen at det kanskje var postbudet, en nabo eller en venninne. Tanken på at det kunne være en kunde oppstod ikke før man åpnet, med hund på armen, fleecegenser ned til knærne og dagen-derpå-hår.
Alt i alt kan man være glad for at det bare var en skjorte som skulle leveres for lettere oppussing, og ikke en konsulenttime som man fryktet først. Men uansett, i slike situasjoner er det bare en ting å si - usj.

Og så kan man labbe inn i stua igjen, dytte den lystige vekk fra pleddet i sofaen og undres på hvilken løsning som er mest innbringende:
1. Ringe Høvdingen, hoste sårt og jamre et eller annet om Solo og snop
eller
2. Sende en tekstmelding med samme budskap.
Uansett, det er snart helg. En helg uten planer. Nåja, bortsett fra loppemarked, sy ferdig det man skulle gjort i dag og overnattingsbesøk. Men bortsett fra det så kan man sikkert få klemt inn en sesjon eller to med intens selvmedlidenhet.


2 kommentarer:

  1. Hehe.. huff, stakkars deg som ble avbrutt i selvmedlidenheten! Det er ikke bra, altså.

    Håper du snart blir frisk nok til å nyte å være syk. Pleie deg selv godt og hiv i deg litt godt. Fortjent!

    SvarSlett
  2. Ha ha ha, hektisk helg. God bedring, du flotte troll.

    SvarSlett