fredag 12. oktober 2012

om barnearbeid


I vår ble Fruen kontaktet av et nærliggende husflidslag med forespørsel om å lede deres barneaktiviteter denne høsten. Og siden man er svak for smiger og pene ord svarte man ja på dette og utarbeidet et feiende flott oppsett over hva vi skulle fylle kveldene med.

Det er alltid spennende å starte opp et kurs, bli kjent med de man skal undervise og , som id ette tilfellet, de man skal undervise sammen med. For her har vi luksussituasjonen hvor Fru Storlien kommer med forslag, skaffer materialer og setter i gang  - med tre-fire assistenter.
Da tror du kanskje det handler om en trippel skoleklasse? Neida, vi har 10 - 12 engasjerte unger som annenhver torsdag stiller, med og uten kosedyr under armen og er villige til å lære. Ren og skjær idyll altså, og langt unna hverdagen i den norske skole.

Hittil har vi:
- brodert korssting;
kunne vært mer vellykket hvis leder hadde valgt et stoff som innebar noe mindre telling.
- strikket;
vi jobber med pannebånd. Om enkelte av deltakerne ender opp med pulsvarmere isteden gjenstår å se.
- sydd på maskin;
brødkurver som vrengsyes med god hjelp av oss voksne viste seg å være akkurat passe
- pappmaché;
De blåste ballonger og gikk til verket med stor entusiasme. Nå henger ballonger dekket av avis- og silkepapir til tørk og venter på at vi skal returnere og ( for å sitere en av de håpefulle) pappmasjere videre.

Og så skal vi flette bånd, lage julekurver og litt forskjellig annet etterhvert som ukene går.
Det er litt jobb, rettelse; det er ganske mye mer jobb enn hva man hadde sett for seg. Og det hender når man synker ned i bilsetet for å kjøre til dette prosjektet at Fruen tenker aldri mer barnearbeid.
Men så kommer de inn, disse jentene, og de er blide, de spør og graver, de har sine egne helt fantastiske løsninger på problemer som dukker opp. Og man blir myk om hjertet og tenker at dette er jo morsomt.

Og dessuten - de er fremdeles så små at når de klager over at de har mistet masker så er de helt med når Fruen svarer ; ja jeg så en sånn gul en løpe ut døra, du får ta på sko og stikke ut og hente den inn igjen.

Men det holder med denne sesongen. Og i dag, når man for å være ute i god tid har sittet med kalender og planlagt vårsesongen er det klart og tydelig at det er nok kurs uten barnearbeid. Det er faktisk ganske fullt allerede...
Men, om du sitter der ute og leser dette og har noen glitrende ideer om noen Fruen burde kurse i -send en epost da vel, eller legg igjen en kommentar. Og husk, kan ikke dere komme til meg så kan kanskje jeg komme til dere:-)

2 kommentarer: