tirsdag 9. oktober 2012

høststrikk

Ok, ok, tanken var god og aktverdig og aldeles uten egennyttige baktanker. Da Mor i Barndommens dal ønsket å finne en broderiforretning i Amsterdam saumfarte Fruen nettet og fant ut at De Afstap  måtte være stedet å gå ettersom de kunne friste med både lekkert strikkegarn, fine broderigarn og tellelin i flere farger enn hvit og offwhite. 
De søte små var innforstått med at mormor har et broderiprosjekt som gjerne skal settes ut i livet og at mor bare var med som konsulent.


Men hvem kom ut av butikken med to poser? Med garn, garn og garn, tellelin og strikkepinner?


I slike situasjoner hvor troverdigheten er lik null og man er avslørt som en garnoman med dårlig skjulte hensikter er det bare en ting å gjøre:Strikke til den man deler rom med, og helst begynne arbeidet samme kveld...

Og helt til slutt, fy søren så mye fint Rowangarn det finnes...En gang i fremtiden skal Fruen finne fabrikkutsalget deres og hamstre. For det må jo finnes, et eller annet sted i England? Et ikke så veldig lite lokale, smekkfullt av tweedgarn, silke og mohair? Små bunter og nøster som ligger der i billigkurvene sine og roper sårt for å få bli med meg hjem?

 (Typisk situasjon hvor man ikke flyr med billigselskap med nulltoleranse på koffert med overvekt.)


4 kommentarer:

 1. He he, ja det er fort gjort å gå på en smell. Vi skal snart på tur med billigselskap med rigide vekt- og antall kolliregler, så ingen storshopping da. Fin hals, den blå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmmm, jeg trodde du var ferdig med visse flyselskap?
   Noen ganger er våre kjipe venner med rigid regelrytteri gode å ha. Men fytterakkern så deilgi det var å fly med gode seter ( jeg har jo så avsindig lange bein), få servert kaffe, te, juice og en søtsak, ha 23 kilo bagasje og hyggelige flyvertinner som ikke sleger skrapelodd.

   Slett
 2. Garn er en lett interesse å ta med seg. Du kan være glad for at du ikke har dilla på syltetøy på glass - det er mye tyngre!

  Overdrivelser er deilige iblant, ikke sant? Og blått er fint, så den fortjener du.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, garn er lett å stappe og stue i en koffert. Syltetøy har jeg hittil ikke båret med hjem, men det var jo en god idé så kanskje du har fått meg hektet...

   Og blått er fint, men halsen er annektert av barnet som kler blått aldeles strålende. Og jeg er glad jeg fikk henne bort fra det svarte, som ikke var melert. vel var det rimeligere, men ikke på langt nær så fint.

   Slett