torsdag 17. mars 2011

vente litt til


Vi skulle bli designere alle som en, der vi stod samlet første skoledag en varm augustmorgen for snart tyve år siden. Vi skulle til Paris, London og New York og verden skulle endres av våre spenstige design og våre  glitrende ideer om hvordan klær og sko skulle se ut.
En etter en kapitulerte vi, og ingen av oss nådde moteverdenens høye tinder. Vi endte som sydamer, lærere, og innkjøpere. Vi fant ut at kreativiteten ikke holdt mål, og at lykken kan være mye mer enn berømmelse, daglig spissing av albuer og arbeidsdager som avløses av atter nye arbeidsdager.
Og livene våre ble bra, det ble de.
Men likevel, når man blar gjennom bøkene som har blitt samlet, kjøpt og fått og leser om de store designerne, de mest innovative redaktørene og de store stilikonene, da kjenner Fruen inspirasjonen.
På sånne dager er det mer fristende å finne frem perleboksene, de fine stoffene og tegneblokk og la bunadene henge til modning. Heldigvis har man en fornuftig stemme i bakhodet, en stemme som hvisker det har ikke skjedd ennå, det kan sikkert vente i to måneder til.
Men etter 17.mai skal kreativiteten få fritt spillerom. Det lover jeg dere, og meg selv.

5 kommentarer:

 1. Det er supert :-) Venter i spenning!

  SvarSlett
 2. Jeg også!
  Du er nevnt i en sette-pris-på-post hos meg i dag :)

  SvarSlett
 3. Forresten: jeg ELSKER den nye headingen din! Den er virkelig kjempefin :)

  SvarSlett
 4. Ragna: jeg har jo mest lyst til å utsette bunadene et par-tre uker, men det er nok ikke veldig lurt:)
  Osloskånskan: Jeg også!
  BrittÅse: Stas! Skal svare en av de nærmeste dagene.

  SvarSlett