mandag 21. mars 2011

Om to måneder er det over


Ute smelter snøen, inne hoper arbeidet seg opp. Mens det første er ren og skjær glede, er det andre en blanding av glede og stress. For tenk om man plutselig brekker armen, forstuer tommelen eller får en senebetennelse? Hittil har alt gått fint, og man er sånn noenlunde på skjema, til stor glede for mor i Barndommens dal som jevnlig forhører seg om forholdet mellom tid og arbeidsmengde...
Det merkes at 17.mai nærmer seg. Kunder ringer, avtaler settes opp og det er travle dager på systua. Det hender man har lyst til å bjeffe et lite kundevennlig nei, men samtidig - om to måneder stilner det. Da kan man gjøre andre ting. Det er en tid for alt og akkurat nå er det høysesong.
Også her på bloggen er det tydelig at mange har satt i gang finpuss av finstas og de fleste som kommer hit via google  har søkt på vask og stell av bunadskjorter, bunadsko, søm av musetagger og andre faglige finesser.

Derfor føler  Fruen det kan være på tide med en liten spørrerunde igjen. Hva lurer dere på om skikk og bruk av bunad? Hva bør nevnes de nærmeste dager og uker?

2 kommentarer:

 1. bra du har arbeid nå da, når det blir stille om 2 måneder:)
  Du kan jo skrive litt om farge på strømpebukser, hodeplagg til forskjellige bunader osv:) Jenta vår har blå Graffer, strømper til denne?

  Har hørt nevnt at det ikke passer seg å drikke alkohol i bunad? Stemmer det, kommer bunadspolitiet hvis man drikker alkohol i bunad?

  Klem Trine:)

  SvarSlett
 2. Trine: Takk for tips! I dag blogger jeg om alkohol...Det kommer snart nye appeller om hodeplagg, og så kommer det strømpetips og slikt etterhvert. Men til blå Graffer er det vel svarte strømper? jeg mener ihvertfall å huske det..

  SvarSlett