onsdag 30. mars 2011

dagens bunadtips


Rubrikkannonser inneholder mye lystig lesning hvorav mye nok er morsommere for oss lesere enn for de som har erfart/forfattet sine etterlysninger.
Hvert år, noen dager etter 17.mai etterlyses tapte søljer og løslommer til bunad ( også kjent som bunadvesker). Løslommene beskrives ofte utfra type bunad, og innhold av typen nøkkelknippe, pung og kamera.
For noen år tilbake kom det en kjekk festeanordning på markedet og for en sum penger kan løslomma barduneres pent på bunaden ved hjelp av sølvbelagt kjetting. Men vet dere? De der store sikkerhetsnålene, de som også brukes på skotske ullskjørt...De har i årevis blitt brukt som rimelig forsikring av løslommer. Stikk den gjennom stakkestoffet og baksiden av løslomma og fest den slik alle sikkerhetsnåler festes. Det går så fint, koster mye mindre og sitter usynlig og godt.

Enkle løsninger som ikke koster all verden, det liker vi!

8 kommentarer:

 1. Har du et like godt tips for veskene til hallingbunaden, eller? Eller må jeg rett og slett passe på den? ;)

  SvarSlett
 2. Bra tips! Helt vanlige store sikkerhetsnåler funker også.
  De er jo et must, lommene faller jo ellers fort av.. *barnelærdom*

  SvarSlett
 3. Ja, det er et godt tips å spre videre! Selv har jeg i alle mine snart 20 bunadår hatt ei 4-5cm lang sikkerhetsnål som billig forsikring. Har spart meg for mye bry :-)

  SvarSlett
 4. Jepp. Jeg også. Den bor i veska mellom slagene.
  Hetty

  SvarSlett
 5. Det samme har jeg brukt i alle år. Billig og god "forsikring" for ikke å miste veska.Hos meg "bor" også sikkerhetsnåla i veska .

  Irene

  SvarSlett
 6. Godt å være med i gjengen, her fikk jeg sikkerhetsnål til konfirmasjon - og den henger med fortsatt, heldigvis.

  SvarSlett
 7. Jeg har jo verken bunad eller løslomme jeg da. Men sitter klar med sikkerhetsnåler.

  SvarSlett
 8. En helt vanlig sikkerhetsnål med litt størrelse på funker også helt utmerket (det har nemlig jeg brukt i årevis). Og så har jeg to små som jeg bruker til å feste sjalet på innsiden av vesten (bretter da endene litt rundt kanten og fester med sikkeerhetsnålene). Da holder det seg på plassen sin hele dagen, og jeg behøver ikke være redd for at det skal bli borte eller noe. (jeg har nordlandsbunad btw).

  SvarSlett