torsdag 10. mars 2011

kort eller kontant?


Ring, ring:
F: Ja, hallo. Det er Fru Storlien
K: Hei, jeg heter så-og-så, og jeg har vokst ut av bunaden min. Kan du sy den ut og hva koster det?
F: Det avhenger av når du skal ha den ferdig, og hva jeg må gjøre. Å gi en pris over telefon er vanskelig.
K: Den skal bare ut litt i midjen. Og det holder å få den til 1.mai.
F: Du skjønner jeg har ganske mye jo...
K: jammen det er ikke så mye. Bare et par -tre cm. Tror du det blir dyrt?
F: Jeg kan ikke oppgi en pris uten å ha sett bunaden på, men en vanlig omsøm koster gjerne ...kr.
K: Fyttirakkern det var dyrt. kan du ikke ta det kontant?
F: Hvorfor skulle det bli rimeligere?
K: Jo altså, du vet. Du trenger vel sikkert litt ekstrapenger , hehehehehe.
F: Jeg trenger selvsagt inntekt, som alle andre. Men jeg driver firma. Du betaler jo ikke mindre om du betaler kontant i kassa på Kiwi heller?
K: ja men det jeg mener er....Nei altså...Huff jeg synes du er lite fleksibel...Hvis det skal være så stivbent ringer jeg heller til Husfliden altså. 

Det er interessant dette med at selvstendig næringsdrivende ofte tillegges en enorm glede over å få tilbudet om å jobbe svart. Tydeligvis vil vi ingenting heller enn å motta penger under bordet og gi avkall de rettighetene man får ved å betale skatt og andre avgifter. Og som "alle" vet; enhver håndverker har en sprengfull bankboks på lur, som skal tappes i høvelige porsjoner når man når skjels år og alder.

Hvorfor skal det være så vanskelig å forstå at en sydame følger lover og regler? Eller at jeg, for å sitere en annen kunde; tenker litt vel mye som en mann? Det gjaldt forøvrig også en diskusjon om pris...

Og forresten, jeg håper inderlig hun ringer til Husfliden. 

pssst. De er hyggelige på Husfliden altså, men jeg tror ikke de heller biter på det joviale forslaget om avslag ved kontant betaling...

8 kommentarer:

 1. Stor gjenkjennelsesfaktor. Flisleggeren som nettopp var hjemme hos oss og la fliser på vaskerommet ble stum av forbauselse da han skjønte at jeg hadde tenkt at jobben skulle gjøres hvitt...han hadde nemlig forstått det slik som at det hastet...som om det skulle ha noen betydning! Det er da litt ille at man skal gå ut fra at jobben er svart hvis ikke annet er avtalt, eller...?
  Netty

  SvarSlett
 2. Netty: Ja, det er ille. Og så mister man klagemuligheten hvis jobben ikke er godt nok utført.

  SvarSlett
 3. så bra du svarte som du gjorde:) Min mann er håndverker, han jobber heller ikke svart:)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 4. Underholdende skrevet og provoserende kjent. Nå er jo jeg stort sett i forbrukerenden av slike forhold, og det er merkelig å oppleve at folk mener at vi nesten er dumme som ønsker å betale hvitt for ting og tang og tjenester.
  Hvitt betyr at en er med på å opprettholde det samfunnet vi alle lever i , den velferdsstaten vi alle nyter godt av. Det er solidaritet og samarbeid. Og sånn er det. Stå på.

  SvarSlett
 5. Trine: Ingen vits i å være grei mot andre på egen bekostning.
  Underveis:Solidaritet og samarbeid, og sikkerhet. For hvordan kan man klage om noe går galt og man står der uten kvitteringer, og med svart samvittighet..

  SvarSlett
 6. Skal man le eller grine? Håper hun ringte til Husfliden. De er vel neppe noe billigere heller?

  SvarSlett
 7. Elisabeth: jeg tror ikke hun sparer veeeeldig mye på det nei. Men der tar de kort, til og med kredittkort, og det gjør jo ikke jeg.

  SvarSlett
 8. Guriland for en festlig blogg du har! Og må bare i at det var bra svart! Frekke syns jeg folk er som kan foreslå (forvente) noe sånnt!

  Jeg legger meg til som følger jeg, for jeg må lese mer her så jeg jo;).

  Fortryllende helg til deg

  SvarSlett