mandag 6. mars 2017

om å stryke ( uten å stryke med)


For å være helt ærlig så er ikke stryking på topp ti-lista over fristende fritidssysler. men må man så må man, Og ja. Skjorter, skjørt, glasshåndklær, duker og annet smårusk skal strykes.

Nå stryker jeg jo en del i jobbsammenheng også. så det er visse rutiner på prosessen:

Lydbok selvsagt, eller radio. Og hvis dere tror sport er best på fjernsyn så anbefaler jeg varmt å teste radiosendinger, mye morsommere. Og så trenger du ikke følge så frenetisk med, for alt blir forklart og sekundert ( og du slipper å se menn med snørr i barten).

I tillegg har jeg plassert strykebrettet slik at jeg står med utsikt inn i bokhyllene. Da kan jeg tenke ut hva jeg skal lese, eller om det er noe jeg burde sjekke.  Dette er fagavdelingen, sortert etter bunad, mote, tekstilhistorie og håndarbeidsteknikker. Og noen hyller med skjønnlitteratur, favorittene og de nyeste. Og som dere ser, litt strikkepinner, noen trådsneller og forskjellig annet som er kjekt å ha for hånden.


Og hvis jeg blir stående lenge tar jeg noen runder med knebøy. Ihvertfall hvis jeg er alene.



3 kommentarer:

  1. Hei :)
    Jeg håper du kan hjelpe meg med en broderiutfordring. Familien min har en 60 år gammel dåpskjole som er i aktiv bruk. Det er en klassisk lang kjole i et særdeles tynt stoff, og alle dåpsbarnenes navn blir brodert på.

    Det er min mor som har ansvaret for kjolen, planen er at jeg etterhvert skal ta over, og nå ønsker vi (hun og jeg) å komme i kontakt med en fagperson som kan gi oss gode råd for å kunne fortsette å bruke kjolen på mest mulig skånsom måte. Vi ønsker råd både på broderingen, vedlikehold på kjolen, og på vask/stryk, og oppbevaring.

    Er du den rette å spørre? Og om ikke, kan du guide meg til den rette?
    Blir veldig glad om du kan sende meg en epost på (anne @ moseplassen.no), eller ringe meg om du foretrekker det :)

    Klem Anne!

    SvarSlett
  2. ø, og nå så jeg at du jo har oppgitt epostadressen din... Tar kontakt der jeg!

    SvarSlett