fredag 3. mars 2017

Inn eller opp, ned eller ut?Det er tid for omsøm. Bunader som skal syes opp eller ned, inn eller ut. Noen skal syes inn fra bestemor til konfirmant, andre skal bare tilpasses en kropp i endring.
Fine jobber, og en viktig del av bunaden - det at de aller, aller fleste kan endres. Slik blir et kostbart plagg en investering for livet.

Det er forresten ganske interessant hvor mange det er som kvier seg for å sy ut bunaden de fikk til konfirmasjonen samtidig som de aller færreste av oss fremdeles klarer å jekke oss inn i andre plagg fra de ungdommelige glansdagene ( med unntak av oss som fråtset i oversize t-skjorter på åttitallet, der er det alltid håp). ..Men altså, om bunaden har vært trang i tre-fire år og bare hengt i skapet, da syns jeg faktisk du skal få den sydd ut. Hvis miraklet inntreffer kan du jo alltids sy den inn igjen om noen år. Det er antagelig dyrere å kjøpe nytt pentøy hvert år.

Bilder av omsøm er ikke spesielt spennende, så jeg ønsker dere god kveld med en detalj fra en Valdresbunad jeg broderte for noen år siden.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar