mandag 10. januar 2011

En annerledes helg

 Lystige Laika var med Høvdingen på jobb en dag før jul og oppførte seg eksemplarisk (hun ble kjørt hjem før felleslunsjen). Etter denne sjarmøretappen ble vi spurt om en familie kunne låne henne en helg, slik at familiens barn kunne teste om det å ha hund-i-huset er like fantastisk som de innbiller seg. Dette ble testet i helgen, og nå overtar gjesteskribenten ;


Fredag kveld begynte matfar å samle sammen utstyret mitt; reisebur, matskåler og annet som jeg har med når vi skal på tur ble samlet i stua. Jeg gledet meg, men syntes det var rart at de andre ikke pakket noe som helst. jeg tok en tur opp på soverommene for å sjekke, men ingen andre skulle noe sted.
jeg tenkte at jeg sikkert skulle til Mick og leke litt, men så kom det plutselig to mannebein hit, et stort og et lite, og det lille klappet veldig masse på meg mens det andre stod og snakket med matfar om spisetider, sovevaner og hvor ofte jeg går på do. Det var litt rart da matfar satte på meg båndet for da skjønte jeg at jeg skulle være med disse folkene. Jeg gjorde meg litt flat i ørene og tung i sessen, men siden jeg er ganske grei ble jeg med dem.
Det ble en veldig fin helg, selv om disse folkene jeg egentlig bor hos hadde sagt at jeg liker å ligge i bur og at tørrfor er finfin mat for små hundemager. Selvsagt gjorde jeg meg lekker og mild i blikket og fikk en og annen godbit, og jeg fikk sove i seng. Dere skjønner det at når noen ber meg gå i buret, da blir jeg sånn sid i ramma, går veldig sakte og snur meg og ser bedende på dem. Da er det ikke lett å forvise meg til noe som ligner på et fengsel.
Hele helgen har jeg bare blitt kost med, jeg har blitt klødd på magen og lekt med. Men det var godt å komme hjem igjen i går kveld for man blir utrolig nok ganske sliten av å bare tusle rundt og være myk og kosete.
I dag skal jeg derfor slappe av i sofaen, eller i en seng, eller foran ovnen. Når jeg tenker meg godt om skal jeg slappe av på alle mulige steder, bare ikke i buret mitt.

PS. Synes dere dette var dårlig gjort av matfar og matmor? jeg hadde en veldig fin helg altså og jeg vet at de sendte fine bilder av meg mens jeg koste meg. Siden jeg er en usedvanlig flott hund synes jeg det er helt ok at flere får ta del i gleden å omgås meg. Dessuten kan det være kjekt å prøveha en hund i huset et par dager, for det er litt annerledes å ha ansvaret hele tiden. Hvis man kan låne en barnevennlig hund fra en familie man kjenner, er det mye mindre press enn å låne en hund som skal omplasseres ( det er bare å gi falske forhåpninger). Mitt hjem er hos Høvdingen & co, men spre glede kan jeg gjøre flere steder!

7 kommentarer:

 1. Hetty synes at dette var en super ide. Så snilt av Laika å spre godene!

  SvarSlett
 2. Kira synes ikke dette er noen god ide:) Hun har nemlig vært på en liten ferie hos en familie, da "kura" hun ei hel helg:)Laika er grei da som vet å utnytte mulighetene:)

  Artig lesing:)

  klemmer fra Trine og Kira:)

  SvarSlett
 3. Hihihihi...så søt!
  Alle som vil ha hund burde vel ha en prøvehelg tenker jeg;)

  SvarSlett
 4. Emaljepikene: Men i dag har hun tråkket mor i hælene. Separasjonsangst er fæle greier.
  Trine: Laika er slesk, hun ordner seg alltid.
  Marion: Egentlig burde de hatt en hvalp med skarpe tenner og miniblære, det ville nok kurert mange potensielle hundeeiere.

  SvarSlett
 5. Vi har lånehund rett som det er. Koselig!

  SvarSlett
 6. Men gneldrebikkjer orker verken Cedric eller vi. ;)

  SvarSlett
 7. Anita: Vi liker heller ikke gneldrebikkjer, og spesielt ikke naboens utgave...Lånehunder er hyggelig, vi har også det noen ganger.

  SvarSlett