tirsdag 11. januar 2011

jakt og skjørteslakt


Forrige uke ble det jaktet høyt og lavt etter den forsvunne sygleden som viste seg svært så vanskelig å finne. Det man derimot fant, i skuffer og skap, var en samling veskelåser og diverse avdankede klær. Det må her legges til at det er mye hyggeligere å vinkle saken dithen at klærne er avdankede enn å fokusere på det beklagelige faktum at de ikke passer så godt som de kunne gjort.  Videre må det også tilføyes at  Fruen håper å snart å vokse av seg denne uvanen med å kjøpe loppisklær som nesten passer...


Nåvel. Nok om det. Det viser seg at inspirasjon kommer gjennom jobbing, ikke gjennom venting. Og ja, dette er jo noe alle vet men som ihvertfall Fruen har en tendens til å glemme...Derfor ble det i løpet av helgen, mens man selvsagt kunne gjort både det ene og det andre av mer lukrative jobber sydd en veske.
Av et aldrende foldeskjørt, av typen med nedsydde legg over hoftene, og en stk veskelås ervervet i nedlegningstruet svensk altmuligbutikk( eller allt-møjligt-affær som enkelte Språkrådfavoritter ville sagt).
Som med så mange andre slike spontane prosjekt er det vasnkelig å utarbeide en mal, derfor holder Fruen seg til Ferdinand Finnes gode råd; veien blir til mens du går.
Og det fine med å sy legg i myk ull, er at det er lett å putte inn litt ekstra stoff i leggene her og der, sånn i tilfelle man kommer bittelitt ut å kjøre grunnet vage beregninger.

ps. om noen er interessert, kan Fruen alltids forsøke å forklare hvordan det er gjort. Eller dere kan melde dere på kurs i veskesøm, 8. - 10.april, i Oslo. Ta i såfall kontakt med Oslo Fylkeshusflidslag.

7 kommentarer:

 1. Lekker veske! Tror det er lurt å la seg henfalle til akkurat de kreative sysler man ønsker når kreativiteten og motivasjonen for de opprinnelige oppgaver mangler:-)

  God tirsdag, Fru storlien

  SvarSlett
 2. Synes du syr mye flott, jeg, til tross for sysperre...
  Denne veska var flott!

  SvarSlett
 3. veska ble fin den, fru Storlien:) Det er utrolig hva man finner i skuffer, på loft og i skap:) Jeg har forresten en tendens til ikke å prøve når jeg kjøper meg klær. Har kasta mye, men kanskje noe kan syes om eller bli vesker:)?

  Tirsdagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 4. ...veldig frista til å melde meg på veskesømkurs....
  Stilig skjørtveske, flott farge.

  SvarSlett
 5. Kjempestilig veske - og mange flere inspirerende og morsomme innlegg. Hunden er jo kjempesøt C",)
  La meg til som følger, og gleder meg til flere titter inn hos deg
  Bente

  SvarSlett
 6. Jo, dette var et adskillig bedre bidrag til verden enn "datasikkerhetsskjema for ivaretagelse av personvernsopplysninger" som vi emaljepiker har brukt denne 11 januardagen på. Flinke fru S!
  Netty

  SvarSlett
 7. Mammadamen: Enig, men samtidig må man få gjort det man skal. evig dilemma...
  Pia: Takk!
  Trine:Jeg liker heller ikke å prøve, så et og annet blir liggende. Nå prøver jeg å endre på en del, eller gi bort. Det tar tid.
  Elisabeth: Ja! Kom på kurs!
  Bente: velkommen hit! Laika hilser og takker:)
  Emaljepikene: men muligens er deres benyttelse av dagen mer vettug sånn i det lange løp?

  SvarSlett