torsdag 26. august 2010

Tilbake til Barndommens dalPå midten av tredvetallet flyttet en nyutdannet trønder til Barndommens dal for å bli bestyrer på saga. Den første sommeren traff han en ungjente fra det blide sørland som besøkte slekt.Hun var yngst av sine søsken og skulle dra til Paris den høsten for å lære modellsøm. Parisplanene ble raskt skrinlagt, de giftet seg og ble boende i Barndommens dal til de tre døtrene vel og vakkert var født.  Da de flyttet lovde den romantisk anlagte trønder at de en gang skulle bygge hytte i Barndommens dal.
Som sagt så gjort, men innen hytta ble bygd hadde de tre døtrene kommet i tenårene. Den yngste av de tre traff en knakende kjekk reingjeter, la fotografjobben i Tigerstaden på hylla, giftet seg og flyttet til Barndommens da. De fikk to døtre.
En sommer da disse døtrene var unge og sommerjobbet på fjellstue traff den yngste en knakende kjekk NAF-sjåfør, fra en annen kant av landet.
Disse er også gift, de har to barn, men bor ikke i Barndommens dal.

Og da Queenie i sommer spurte om vi kan flytte til Barndommens dal, fortalte Fruen henne denne historien slik at den lille frøkna skal skjønne at hun kan ta det helt med ro, vi ender alltid opp i Barndommens dal vi yngstejentene i slekta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar