mandag 9. august 2010

de små ting


En kollega av far sa en gang at når de hadde vært på jobb en dag hadde han selv bare sett fjell, stein og rein, mens far hadde sett både den ene og den andre blomsten. Far selv syntes ikke dette var noe å ta på vei for, han mente at det å se seg om var en viktig del av livet. 


Det er viktig å ikke alltid ha fokus på de store linjene og helheten, men å se seg om og tenke over hvor man er i livet. Kanskje er det slik at selv om man står midt i en steinørken vokser det små rosa blomster mellom steinene, eller steinene er dekket av lysende grønngul lav. 
Det ble ikke de råeste fjellturene på oss i år. Men en ting er sikkert; 2000-metrene er der neste sommer også, men det er ikke sikkert at akkurat denne tua med fjellblomster er akkurat her neste år.

4 kommentarer:

 1. så sant, så sant. Ta med seg det dagen byr på. Være tilstede.

  SvarSlett
 2. noe man stadig bør bli minnet på. tror jeg har vært litt flinkere enn ellers nå i sommer til å legge vekk alle de påbegynte listene mine over alle gjøremål. har altfor lett for å planlegge, organisere og tenke alt jeg må gjøre. Jeg lærer av katten...han kan det der med å nye- her og nå. og få øye på det lille som beveger seg i gresset...f.eks.;)

  SvarSlett
 3. Underveis: Du virker å være veldig flink til dette!
  Akeleiedamen: Katter er gode læremestre:)

  SvarSlett
 4. Sigrid Undset skal ha sagt: Livet er fullt av store ting for dem som evner
  å omgåes de små ting fortrolig.

  Viktig å huske det du tar opp her :)

  SvarSlett