søndag 6. januar 2013

Wunderschön - wunderbar - wunderbaum?

Eller, nei hvordan var det nå med denne tysken?
Når sant skal sies så gikk det ikke helt etter planen da man overtalte sønnen til å velge tysk fremfor spansk og fransk. De hyggelige stundene hvor vi sammen skulle fordype oss i tyskbøkene ble ikke helt som planlagt og Fruen har ikke fått repetert særlig mye av det hun lærte i egen skoletid.

Men om noen små uker skal skoletysken få svingt seg.  Det er ikke alltid lett for to stk mødre å samkjøre timeplaner, avtaler og annet hverdagslig styr og fjas og komme seg på tur. Isåmåte er dette et særtilfelle, vi har bare snakket om denne turen siden i oktober ( 2012 endatil) .

Nå er fly og hotel klappet og klart, vi satser på at det finnes restestativ på salget og at ukurante skostørrelser står igjen i bortgjemte hjørner. Men, selvsagt er vi ikke tvers igjen grunne og materialistiske, absolutt ikke. Litt kultur må vi få med oss også.

Så, dere der ute; hva gjør man i Berlin noen dager i månedsskiftet januar/februar?
Utstillinger?
Markeder?
Kaféer?
Museer?

Og for å foregripe begivenhetens gang - vet noen om steder hvor man får kjøpt tyske fotballdrakter?
Eller er de overalt?


5 kommentarer:

 1. Hvor skal dere bo? Jeg har aldri vært i Berlin på denne tiden av året, men det er jo mye å gjøre innendørs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal bo i Mitte, ganske nær en togstasjon så mye er relativt lett tilgjengelig. Og vi reiser lett og barnløst ( hurra )
   Jeg må helt klart lese meg opp på det moderne Berlin.

   Slett
 2. Å, jeg er så glad i Berlin og synes du er heldig! Vi pleier å bo i Mitte, så tipsene er mest derfra:
  For museer: Museumsøya er stedet for "gammel kultur" - kunst og malerier. Det jødiske museet er helt annerledes, og en sterk opplevelse. Litt lenger unna, men ikke altfor langt.
  Tysk brunch! En fin kafé er Strandbad (August str./ Kleine Hamburger Str. 16, ikke så langt fra Mitte): store tallerkner med div. oster, skinker, yoghurt, frukt, juice og kaffe etc. Eller vegetarversjon. Eller fiskeversjon.
  Handling er jeg ikke så god på - men det er mye butikker i området rundt Hackescher Markt (eller bare titting - Hackescher Höfe er mange bakgårder som henger sammen, det finnes flere sånne!). Store butikker (Zara etc) finner du f.eks. i Friedrischstrasse, også rett i nærheten.
  Hvis dere har mye klær og vil sitte stille litt, kan man se mye av byen på tur med sightsseingbåtene på Spree (og kjøpe gløgg ombord).
  Og for en helt u-tysk opplevelse, f.eks. fin pause i shoppingrunden: prøv det tajikistanske tehuset (Am Festungsgraben 1, rett ved Humboldt-universitetet på Unter den Linden) - kjøp en sånn meny der dere får med litt småmat, frukt etc. Og pass på å ha sokker uten hull på tåa!
  God tur!
  (Fant mailen din ved link til innlegget "den gode mor" - og jeg tror rett og slett jeg liker deg innmari godt!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk for en mengde gode tips!
   jeg kommer til å ta med denne eposten:-)
   Angående Det jødiske museet så tror jeg nesten ikke det blir tid, så vidt jeg har forstått er dette et sted du trenger tid. Dessuten er det en frøken i huset som er veldig opptatt av jødenes historie, og hun vil veldig gjerne dit en gang. Og hun er så veldig engasjert at det omtrent ville være å kuppe opplevelsen å reise dit uten henne.
   Og du, velkommen tilbake:-)

   Slett
  2. Spar det jødiske museet til frøknen blir med! Og kos deg på tur. Og ja, jeg kommer tilbake. :-)

   Slett