mandag 28. januar 2013

venn med symaskinen?


Kanskje har du tenkt at det hadde vært hyggelig å lage noe? Sy noe? Reparere, legge opp, fornye sofaputene? Sy en tunika til en datter eller deg selv? En gympose eller en daffebukse? Vet du at det står en symaskin og vansmekter i et skap? Eller har svigermor enda en gang luftet sin indignerte bestyrtelse over at du faktisk ikke kan sy på maskin?
Vet du, om du bor i Osloområdet så kan du gå et aldri så lite helgekurs?
Denne våren settes det opp to kurs, av den typen som før het bli venn med symaskinen og som nå heter sy et enkelt plagg.
Akkurat hvorfor navnet ble byttet kan man jo lure på, for navnet var fint og venner ble vi alle som en. Men det viste seg etterhvert at den stelledelen som vennekurset inneholdt, den trenger vi ikke på nyere maskiner. Og så ble det nytt navn, nye muligheter. Og kanskje nye venner?


Og du, bildet er altså ikke fra et kurs. Der oppmuntres det definitivt ikke til å sy i paljettbelagte stoff.  Men etter endt kurs kan du reise hjem og sy så paljettene spruter! Bokstavelig talt...
Og om du har noen spørsmål; feel free. Jeg kan svare på både det ene og det andre om disse kursene.

4 kommentarer:

 1. Det kunne jeg tenke meg! Jeg fikk en symaskin for noen år siden, som jeg ønsket meg. Og tross alt har man sydd endel på ungsomsskolen; jeg sydde nattkjoler med rynkefelt foran, sparkebukser til en liten kusine osv. Men du verden, den symaskinen står i et kott og jeg skjemmes hver gang moren min spør hva jeg egentlig skulle med den...

  Skoposer skulle jeg sy. Og enkle sommerkjoler. Og kjekke bager av sønnens utavokste jeans.
  Nå har jeg alltid vært bedre på design og visjon... men dette skal jeg virkelig tenke på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk! Tenk! Det pleier å være veldig hyggelige helger dette her, god stemning og motiverte elever!

   Slett
 2. Kjedelig navnebytte, men kursinnholdet kan anbefales.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg tor vi går tilbake til det opprinnelige navnet ( selv om en annen kurslærer har "stjålet" det.

   Slett