torsdag 24. januar 2013

dagens tipsMed ujevne mellomrom føler Fruen at det kan være på sin plass med litt huslige tips, som for eksempel disse som ble delt for noen år tilbake:


Livet er fullt av lærdom, både av den nyttige sorten og den noe mindre nyttige. Svært trofaste lesere vil muligens huske noen av disse tipsene, men siden en god ting sjelden kan sies for ofte( eller, jo forresten de kan det), gjentar man et par nyttige tips for et knirkefritt liv:
1. Ved bruk av tørketrommel, sjekk alle hetter i hettegensere nøye. Dette har vist seg å være et sted hvor små intimiteter kan feste seg og bli sittende. De blir dog ikke sittende til evig tid, noe som kan føre til leie opplevelser for den som tar av hetta, men ikke for omgivelsene.
2. Ved bruk av flytende margarin i stekepanne, ikke oppbevar denne flasken i nærheten av majonesflaske i kjøleskapet. De er like, men oppfører seg grunnleggende forskjellig under steking. Lukten vil også avvike en del.
3. Hvis du skal være en hyggelig foreldre og låner bort kameraet til avkommet; tøm minnekortet for egne bilder eller last dem inn på datamaskin. Man kan risikere å få kamera tilbake med 129 bilder av noenlunde samme kvalitet og innhold som dagens illustrasjon. 
4. Til slutt, det viktigste av alt; det er mange små detaljer som føyer seg sammen og blir et liv. Noen er født med selektiv hukommelse, andre ikke. Dette kan læres! Det er ingen grunn til å gråte over spilt melk ( så sant du ikke mister en åpnet halvannen liter på et besøkende barn da)

Siden dette ble skrevet har de søte små blitt eldre, de har forhåpentligvis blitt noe klokere og de har definitivt blitt mer opptatt av lommepenger. Og lommepenger jobber man for. Vi har forsøkt med utvidet lufting av hund ( midlertidig pauseknapp her grunnet kulde), rydding av oppvaskmaskin, kjøkkentjeneste og nå sist - sortering av innhold i tørketrommel. 

Dagens tips går på sistnevnte aktivitet. Men om dere er av typen überkul mor med 
bare snertne små blondestrimler som håndvaskes og lufttørkes så trenger dere ikke lese videre. Dette angår ikke dere. Men om dere derimot er av sorten som  har et stk granny panties eller to i garderoben; 
så bare nevner jeg det, stille og rolig, at det kan være lurt å fjerne slike flak før du aktiviserer de håpefulle med å rydde klesvask.

Og bildet? Jo, det er en påminnelse om at det finnes sjeler der ute som elsker deg uhemmet, samme hva du kler på dem, samme hvilke uverdige situasjoner de blir fotografert i og samme hva slags temperatur de må luftes i. Om du føler at ingen forstår deg, ingen setter pris på innsatsen du gjør dag-etter-dag; skaff deg en hund.

7 kommentarer:

 1. Etter å ha lest noen få linjer var jeg bare NØDT til å legge meg til som følger.
  Du skriver utrolig bra, ei perfekt blanding av ironi og humor.
  Forresten var jeg svak for hundebildet.

  SvarSlett
 2. Hihihi...takk for gode tips! Jeg hadde ikke lest dem før. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. her er det et og annet å huske på...det ligger noen andre i arkivet også, av den småkleine sorten...

   Slett
 3. Så enig. Bare synd de (hundene) ikke blir så gamle. Sukk! Sånn sett er innsats knytta te ungdommen sannsynligvis ei sikrere langsiktig investering:).

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt poeng. Og når de flytter hjemmefra vil nok mye fortone seg annerledes, i et forglemmelsens rosenrøde skjær som det så fint heter.

   Slett
  2. Så sant, så sant:):).

   Slett