lørdag 15. desember 2012

det var en fredag aften


Du vet, når man har søkt gjennom alle kanaler opptil flere ganger, gått gjennom dvd-samlingen uten suksess, foreslått å spille noe og blitt nedstemt, foreslått skumringstime med hyggelig snakk og blitt nedstemt...Og det finnes rett og slett ingen ting igjen å foreslå, ingen ting som faller i smak.
Og så sier den desperate mor; kan vi ikke bare finne hver vår bok og lese.

Og så går forslaget igjennom og vi har verdens beste kveld og ingen andre lyder enn sider som blas om, små fnis her og der ( og bittelitt rasling i karamellpapir) og det blir altfor sent og vi er hjertens enige om at dette må vi gjøre oftere.

PS. Og vi i går var husets damer...den mannlige del av befolkningen leser helst ikke bøker. Uvisst av hvilken årsak. Dessuten var de opptatt på annet hold.

6 kommentarer:

 1. Hvilken herlig fredagsaften! Det er jo et privilegium å ha evnen til å fordype seg i en bok. Eneste "problemet" for oss bokelskere kan være valg av neste bok.
  Det minner meg om en hendelse som ligger noen år tilbake i tid. Lillesøster som leste da hun var 4-5 år gikk i 1.
  klasse. Da det led ut i januar var alle egne og storesøsters julegave-bøker utlest. Valget falt da på Barnebibelen som hun fant blant sin mors gamle bøker. Nå har lillesøster gebursdag først i februar og da 8 års-dagen opprant,
  hadde hun ikke kommet seg gjennom alle Bibelens 622 sider. Nye bøker blant gavene! Nå ble fristelsene store og
  valgets kvaler enda større. Dette var i en tid da lillesøster ennå spurte sin mor til råds....... og med et bedende blikk: Tror du det gjør noe om jeg tar en pause i Salmenes bok og leser Robinson Crusoe". mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm. Og jeg som trodde det var Apostlenes gjerninger? De ble jeg ihvertfall aldri helt ferdig med.

   Slett
 2. Du er velkommen til smultbakst her i desember 2013.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jippi!

   Jeg var vel eegntlig i overkant frekk i den kommentaren? Litt sånn Tvinge-seg-på? jeg kjente litt på det etter å ha postet den, men fetthol har jeg utrolig lyst til å lære å bake ( eller koke).

   Slett