torsdag 20. august 2009

Tante Judith

På Fruens arbeidsbenk står et gammelt lekeskap. Det har tilhørt Tante Judith, mormors eldre søster som emigrerte til Junaiten i en alder av atten år. Hun var ti år eldre, sjalu og lei mot lillesøsteren, og resten av livet regnet mormor søsterens avreise som den lykkeligste dagen i sitt liv. Mye kan sies om frøken Judith, men pågangsmot hadde hun. Dette var en jente som gikk på fem søndagsskoler for å komme på flest mulig juletrefester og klipte skjørt og hår kort på vei fra konfirmasjonsselskap til fotograf. Vel fremme i New York ble hun gift og fikk en sønn, hun bedrev så lite håndarbeid som overhodet mulig og av alle ting elsket hun å jodle. Hvis det var en konkurranse innen denne kunstarten på Staten Island kunne man være garantert at Tante Judith stilte, klar til dyst.
Queenie har diverse forslag angående dette skapet. Det hadde vært helt perfekt både her og der på rommet hennes, men Fruen holder igjen. Noen ting er mer for voksne, og dessuten må det fikses - en gang i Barndommens dal har en liten frøken pillet og plukket på skapdørene slik at den ene er løsnet...

8 kommentarer:

 1. Hvis du går på 5 søndags skoler for å få med deg like mange juletrfester, så vil jeg si du er målbevisst.
  Og selv om Mormor priser seg lykkelig over at hun dro, var det iallfall flott at hun lot skapet stå igjen!
  Det var kjempe søtt og jeg forstår godt at Q gjerne skulle hatt fingrene i det, men du får være standhaftig å holde igjen så lenge du kan - så kan det hende om 20 - 25 år at Q er den som sier til sin datter at: Nei, kjære den kan du ikke få før DU har blitt stor, akkurat som Mamma!

  SvarSlett
 2. For et nydelig skap! Vi flyttet mitt gamle dukkehus inn på Prinsessens rom, -det var for tidlig. Hun er 7 nå, men om dette lille huset skal overleve mer enn to uker må hun vente litt. Det var altfor fristende både for henne og gjester å "teste" det i stykker. Men det er Prinsessen, kan jo hende Q er litt mer forsiktig.

  SvarSlett
 3. HKH: Hun må ha vært et råskinn, og et godt organisert sådan.
  Husmorvikar: Hun er definitivt ikke noen forsiktig liten frøken. Derfor står det to komplette dukkehus på loftet i Barndommens dal og venter på bedre tider.Jeg orker ikke gi henne dem, og så gå runft med hjertet i halsen og kjefte hvis noe skjer.

  SvarSlett
 4. Ah, små pillepiker... (fortjener å beholde ting lengst mulig, for små pillepiker piller ofte på ting de liker ekstra godt, kan jeg huske.)

  SvarSlett
 5. Jeg har 4 sonner....og onsket meg en femmina hver gang.....det skjedde ikke...Da en av dem fylte 3...kjopte jeg et dukkehus, med alt tilbehor...
  (kanskje for a leke med det selv...
  Mange menn har bodd i huset....
  Det forste het.. He man...de andre mennene kom etterhvert...
  I dag er alle guttene voksne.. og dukkehuset er forvunnet....i kampenes hete..
  Jeg skulle gjerne ha gitt det, til mitt lille jentebarnebarn....

  SvarSlett
 6. Neglects: Pillepiker er også snille piker!
  Cristina: Fire gutter! tipper det var stas med et jentebarnebarn?

  SvarSlett
 7. Tante J høres ut som en rivjern av et råskostjern! Og så så morsomt beskrevet! Jeg fniser, og synes det er herlig at verden består av så mange forskejllige mennesker.. Herlig er det også at ikke alle er direkte i min vei!

  SvarSlett
 8. Takk! Hun var nok noe for seg selv. Det er en ganske spennende familie det der, som definitivt inkluderer noen mindre sjarmerende element.

  SvarSlett