mandag 3. august 2009

Dagens broderi

Det er fordeler og ulemper med å ha den daglige arbeidsplassen innen husets fire vegger.
Fordelene er opplagte:
- Minimal tid går til spille på reise til og fra jobb.
- Man er stadig tilgjengelig for barn som kommer hjem fra skole/ er hjemme pga skolefri.
- Man slipper å ankomme jobb og oppdage at viktigheter ligger gjenglemt hjemme
- man kan jobbe når man vil
Ulempene er også opplagte:
- Man er stadig tilgjengelig for barn som kommer hjem fra skole/ er hjemme pga skolefri.
- Man går glipp av en del kontakt med jevnaldrende ettersom Høvdingen ikke har sin arbeidsplass i hjemmet
- Man kan når som helst mens man jobber bli invadert av selskapssyke søte små
- I Fruens tilfelle, inntekten er sterkt variabel. Man merker at det har vært nærmere to måneder med stor grad av barnevennlighet...

I dag avsluttet Høvdingen ferien, Woody er i Barndommens dal og familiens damer regjerer i hjemmet. Lystige Laika er grei, hun sover. Queenie er hakket mer våken. Hun har derfor blitt aktivisert med et nytt prosjekt - fritt broderi. Det innebærer broderiramme, stramei, medgjørlig ullgarn som ikke deler seg og butt nål. Man sitter side om side i sofaen, Fruen med seriøs jobb og Queenie med et minst like konsentrert uttrykk. Man aner en begynnende håndarbeidsglede.

4 kommentarer:

 1. Flink! Selv har jeg prøvd å lære bort strikking, men det ble bokstavlig talt et tålmodighetsarbeid. Lærlingen gikk lei, og læreren slet med pedagogikken.

  Ære være alle håndarbeidslærerinner som har ordnet opp i svett strikketøy og skjeve korssting. Så vidt jeg minnes, slet enkelte med pedagogikken av dem også ...

  SvarSlett
 2. Moro med en for meg ny blogg :) Takk for at du la igjen en hilsen i min slik at jeg kunne finne din! Herlig å lese skribleriene dine - fikk meg til å trekke på smilebåndene flere ganger :)

  Og hjemmekontor har definitivt både plusser og minuser... kjenner til det, ja...

  Åshild :)

  SvarSlett
 3. Jeg beundrer alle som driver med hàndarbeid...jeg har en svigerinne som er en verdensmester...hun behersker alle..alle teknikker...og lager alltid mònstrene selv....

  Jeg slet meg gjennom hele 6.klasse for à strikke en halv sokk....som et bein av fanden.. (hàndarbeidslàrerinnen) rakk opp, fordi, jeg hadde begynt galt..

  Jeg holder meg til staffeli og pensel...

  SvarSlett
 4. Synline: Har også prøvd strikking, men tålmodigheten strakk ikke til ( hos noen av oss)
  Åshild: Velkommen hit!
  Cristina: Det var mye gråt og tenners gnissel i mine håndarbeidstimer også. Jeg var definitivt ikke noe naturtalent. maling høres morsomt! Det har jeg lyst til å ta opp igjen en gang, som hobby.

  SvarSlett