torsdag 19. mars 2009

Sommer, sol og hage

Sola skinner, snøen raser fra taket og brosteinen er nesten helt bar. Det nærmer seg hagesesong, og fruen er usikker på om hun er et hagemenneske. Sitte i hagen med hvitvin og bok og nyte blomster - ja takk. Være den som planlegger blomster, luker og vanner og planter og plukker - vet ikke helt gitt... Huset vårt er eldre enn oss, men den originale hagen ( eller tornekrattet som det visst endte opp som grunnet gammel enke med kols) er borte og her er det bare plen. Vi må planlegge!
Dette burde gå som fot i hose med tanke på snille mor som har en prakthage oppe i barndommens dal. Der er det to mål nytelse, frø kjøpes fra Thompson&Morgan, og damen har flere hagebøker enn fruen har håndarbeidsbøker. Så - hver gang vi snakkes i telefonen nå, spør mor om hun skal så noe for oss - og så renner det latinske navn og norske vekstsoner ut av henne som perler på en snor. Fruen blir overveldet...
Vi har nå blitte enige om å avvente tagetes og andre små, små blomster og heller fokusere på busker og trær - de store linjene vet du. W vil ha jordbær, Q vil ha roser uten bier og humler, Laika vil ha noe å surre seg fast i, Høvdingen vil ha skygge for sol, lettstelt hage og fruen - hva vil hun ha? Huff, jammen ikke lett det der.
bilde fra hagen i barndommens dal

5 kommentarer:

 1. Hehe, har vi samme mamma? Jeg gleder meg vilt til å stelle litt i vår hage, men enn så lenge er den dekket av en meter snø. Innen snøen er borte har jeg vel så tor mage at spadetak er helt uaktuelt. Men rabarbra - det skal jeg sørge for å få i jorda før sesongen er omme. Ellers skal jeg satse på ferdigkjøpte stemorsblomster og pelargoner i krukker og potter i år.

  Lykke til med hageplanleggingen! Og bilder av resultatet er jo alltid spennenede ;)

  SvarSlett
 2. En sånn moder må du jo bare utnytte rått og uhemmet! Håh!

  SvarSlett
 3. Vi har ikke et hus som er eldre enn oss, men alikevel var det hage med en helvetes masse roser i og busker og hekker og krydder planter og løker som kom skytende opp i løpet av hele våren og sommeren..
  JEG har IKKE grønne fingre, men jeg gjorde et forsøk iallfall - det misslykktes til en viss grad og vi har meiet ned en hel del, emn latt noen bed stå.. jeg går en spennede vår og sommer i møte og håper at syrinene - jeg elsker syriner som jeg plantet i fjor lever når smøen forsvinner!

  Og du..... LYKKE TIL!

  SvarSlett
 4. Så enig, så enig.. Vil gjerne ha det fint i hagen, og slappe av i den, men mangler visst litt av den systematiske evnen som skal til for å få det riktig fint... :)

  SvarSlett
 5. Takk! Jeg lever lykkelig med en meter snø ennå - men har begynt å fundere litt. Og ja, rabarbra var en god ide. Hittil har vi plen og snegler.Moren min ville bli gartner, men det ble visst ikke pene piekr på den tiden...

  SvarSlett