mandag 7. mai 2018

mandagskveld


 


Når du sitter mutters alene på systua får du i det minste god tid til å tenke. Jeg tenker på irriterende sanger på radioen, i dag dukket Vent, ikke legg på med Zoo opp og klistret seg effektivt og nådeløst til hjernebarken. Huff, bare å skrive det får meg til å tralle i vei...Eller jeg tenker på noe helt annet. Verdensfred eller ufred, hva den yngste håpefulle kommer opp i til skriftlig eksamen, når jeg skal få igjen hudfølelsen i stortærne slik at jeg kan begynne å gå med sko med hæler igjen...Eller, hva man kan bake.
Jeg liker å bake, og liker å finne på egne varianter. Denne bringebærterta er en bearbeidet utgave av en sitronterte men jeg må nok bake et par til før jeg er helt enig med meg selv.
Noe annet jeg tenker på, er hvordan jeg skal på frisket opp franskkunnskapene. Jeg har prøvd den enkle måten - skjenke opp et høvelig glass fransk vin og drikke det sakte mens jeg ser på teksten og konsentrerer meg veldig om å være frankofil. Det funker dårlig og jeg må finne en annen løsning.
Kanskje et kurs? Eller en tur til Frankrike, helst til en saktetalende region hvis det finnes.

Og så tenker jeg på at jeg kanskje skal stikke opp og jobbe litt til. Au revoir:)

1 kommentar:

  1. Kultur og språkreise se på francaisanice.e-monsite.com de legger det også ut på facebook. her fra i år
    https://www.facebook.com/events/294176267751719/

    SvarSlett