tirsdag 1. mai 2018

Bunad 1.mai - stryk skjorta

Første mai, første dag i bunadmåned nummer en.
I år skal jeg gi dere et bunadinnlegg hver dag frem til 17.mai. Et tips, en morsom historie, en mindre morsom historie, noe å tenke på...et eller annet bunadrelatert.Dagens innlegg er en påminnelse om å stryke linskjorta i tide. Jeg vet det er en viss oppfatning om at lin gulner hvis det blir strøket for tidlig og at denne jobben bør utsettes så lenge som mulig.. Det kan vi si ja og nei til.
JA fordi skjorter skal vaskes etter bruk og så legges bort ustrøkne. Hvis de blir hengende nystrøkne i skapet i månedsvis kan de gulne.
NEI fordi lin fint kan strykes tre-fire dager før bruk og faktisk bare blir penere av dette. Lin er en naturfiber som holder godt på fuktighet og hvis du stryker skjorta sent på kvelden før du skal bruke bunad tar du på deg en skjorte som føles tørr men som er fuktig likevel. Og før du er ute på trappa har du trekkspillermer og dårlig humør.
Ergo - stryk linskjortene i god tid og la de henge til tørk. Og når du likevel er i gang kan du selvsagt ta bomullskjortene også. Kvelden før den store dagen har de fleste av oss mer enn nok annet å tenke på.

PS. Dette gjelder selvsagt forklær i lin også. Stryk, heng til tørk et par dager og bruk med glede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar