torsdag 15. februar 2018

Dager i Paris
Jeg er ikke, for å si det mildt, av de som sjekker yr.no hver dag. Vær er vær, og jeg er ikke avhengig av hverken sol eller regn for å gjøre jobben min. Selvsagt sjekker jeg mulighet for snø før jul og mulighet for sol før påske, men i det daglige tar jeg været som det kommer.
Bortsett fra når det nærmer seg ferie... Da sjekker jeg både morgen og kveld, fabler om sol og varme og forandring fra hverdagen.  Det gjorde jeg også forrige uke. Helt til det plutselig dukket opp noen illevarslende signaler om snø og kuldegrader i Paris, noe som ikke stemte helt med mine visjoner om utendørskaffe og lave sko. 
Men altså. Menneskene spår og gud rår? Så jeg pakket ned ull i ulike tykkelser og var klar for tur.

  

Det var litt kaldt, og det var ikke helt etter planen å vasse rundt i halvråtten snø- Men det var pent, og folk tok bilder av hverandre overalt og av en eller annen årsak er det litt morsommere med  snø i Paris enn her hjemme ( kanskje fordi vi for tiden har mer enn nok) .
jeg så i en nettavis at det var bekymring for mat- og drikkemangel i Paris ettersom snømengdene gjorde varelevering vanskelig. Hvis jeg var pariser ville jeg bekymret meg mer for tømming av søppeldunker hvis snøen hadde blitt liggende...


Og så gikk jeg. Gate opp og gate ned, inn og ut av smug og over broer. Satt på kafeer og leste bok. Prøvde lebestifter og kjøpte blanke bånd. 
Nøt stillheten og hadde lange samtaler med meg selv. 
Det er en aldeles fantastisk luksus i det å være mutters alene noen dager, ihvertfall når man har valgt det selv. 


1 kommentar:

  1. Så fint du har hatt det! Jeg har vært i Paris sikkert 20 ganger, men bare en gang aleine. Det var veldig, veldig fint. Så mye å se på, og så mye kaffe å drikke. Selv om jeg var på jobb på dagene koste jeg meg - alt var stas. Til og med metrotur fra hotell til møte. Latet som jeg var en vanlig pariser som skulle på jobb!

    SvarSlett