torsdag 21. april 2016

Would 1 lie 2 U

Barndommens kinosal var også gymsal. Stolene ble satt ut i rekker før filmen begynte og stablet sammen igjen etter kinoen. Plassene var ikke nummerert og siden gulvet var flatt måtte vi som var under 1,70 planlegge hvor vi satt for å ikke havne bak en fyr som var et hode høyere. Alternativet var selvsagt å få lurt seg inn på bakerste rekke, den var høyere og gav utsikt både til lerret og til hvem som satt sammen med hvem.
Jeg tror onsdag var kinodag, det var ihvertfall ikke kino hver kveld i Barndommens dal, og salen var definitivt ikke helt full. Over lerretet dundret en liten fyr iført fløyel og blonder frem på motorsykkel,
Han vred og vrengte på seg og da han åpnet munnen og sang var vi øyeblikkelig solgt.

Jeg hadde Purple Rain på en kassett som etterhvert ble ganske skranglete, men kassetten jeg spilte omtrent i fillebiter og måtte spole tilbake med kulepenn var Lovesexy som kom etterpå.
Da gikk jeg på videregående, jeg hadde svart frakk og walkman i lomma og i Skoledagboka skrev jeg 1 heart U og would 1 lie 2 U.

Når de gamle heltene dør stenger de en luke til en annen tid og i dag forsvant litt av ungdomstiden.  Jeg lukker øynene og ser en jente med svart frakk, alpelue, gul walkman og skinnsekk med klistremerker på lokket hoppe opp og ned i busslomma og venter på en bil hun kan haike med. Jeg hører Diamonds and pearls i bakgrunnen og mistenker at hun snart vil se seg prøvende rundt og fyre opp en Biltmore mint light før hun snur kassetten og drømmer om USA. Prince og en annen verden.

Jeg opplevde aldri Prince på konsert og det er mange år siden jeg hørte på musikken hans. Men i dag tenker jeg på ham og sender en takk, altfor sent som vanlig, til en stor musiker som alltid vil være en del av ungdomstiden min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar