lørdag 13. juli 2013

On the road

Ja, Ja, Ja. Familieliv med mann, barn, bikkje og det hele har sin sjarm og er i bunn og grunn akkurat det livet man vil ha. 
Men ærlig talt, det er vel ikke bare Fruen som kan forsvinne inn i en dagdrøm om noe helt annet? Den store friheten? Et farvel til alle forpliktelser? Realisere egne drømmer på bekostning av det meste andre som utgjør helheten i et liv? 

Nåja. Om du er der, har vært der eller mistenker at du en gang kan ende opp i en slik fantasi:
Les Jack Kerouac On the road!
Den har holdt meg våken i en runddans mellom avsky og fascinasjon. I det ene øyeblikket vil man fri som fuglen flakse og fly. I det neste fylles man av en inderlig lykke over å selv ikke ha opplevd en slik søndergnagende rotløshet. 


 

Det skulle være en ideell, og lett ironisk, oppvarming til bilkjøring i Junaiten. Isteden ble det en leseopplevelse av de sjeldne. Og der jeg fryktet jeg ville lese og hele tiden være tørst , som når du leser Hemingway og han detaljert beskriver vinens smak og effekt, fikk On the road meg til å fylle vannflaska og innse at jeg aldri ville fungert i et slikt miljø som Sal og Dean vanket i. Og ikke minst - at jeg er strålende fornøyd med livet slik det er. 

Hvis du har lest den? Hva synes du? Og har du ikke lest den? Les den! 

1 kommentar:

 1. Jeg leste "På kjøret" for mange år siden.
  Neida, her er det ingen anbefalinger for det lykkelige familieliv
  og den gode moral .....
  Men romanen anbefales.
  B.

  SvarSlett