tirsdag 2. juli 2013

Sy selv: reisesmykkeskrin

Eller, why pay more in a ( decent )store?

Hun på elleve, som definitivt ikke slekter på sin mor hva planlagt pakking angår, har oppdaget at hun når vi om noen uker drar på ferie vil trenge et reisesmykkeskrin. Nemlig.
Så da brukte vi deler av en lørdag på å lete etter et som ikke var
- altfor stort ( da trenger hun flere smykker)
- altfor dyrt ( bare tull å bruke penger på sier mor som lever godt med sin sjuskete ziplock)
- ikke altfor stygt ( defineres av mor som er den med størst kjøpekraft)

Kort fortalt, og dere skal spares for hormonstormer og olme blikk, så fant vi altså ikke noe som passet til alle våre ( mine ) krav. Og så er det der lille irritasjonsmomentet; det at noe slikt burde man da anstendigvis klare å sy selv? Av rester fra systua?



Så da gjorde man det. Og hvis du har litt tid til overs og trenger noe å ha glitteret ditt i; værsågod, her er min oppskrift:
Du trenger: symaskin ( ok du kan sy for hånd, men det tar litt lengre tid ), saks, målbånd, knappenåler, en trykknapp, sterk tråd til å sy fast trykknappen med, knyttebånd og følgende stoffbiter:
en stk 15*40 cm, en stk 3*15 cm og en stk 6*15 cm.
Jeg har brukt klede, en ullkvalitet som ikke rakner. Da slipper jeg å zikkzakke kantene eller sy for. Dessuten kan øredobber bare stikkes rett gjennom stoffet. Vanlig hobbyfilt kan også brukes men blir lett litt lurvete, eller vadmel.




Dette gjør du:
I hver kortende bretter du slik at du får en lomme som er ca 6 cm dyp.
Fest disse med knappenåler, men ikke sy ennå.
Sett fast remsa som er 3 cm bred. Den er til øredobber og skal syes fast på langsidene, men være løs ellers.
Brett remsa som er 6 cm tredobbelt, slik at den ferdig er 2 cm. Sy en søm på hver langside, slik at den beholder bredden. Fest denne i den ene langsiden på den lange stoffstykket.
Sy en søm på hver langside, ca en halv cm inn på stoffet. Sy to sømmer opp på den ene kortsiden, slik at du får en tredelt lomme med åpning oppe.
Den ene kortsiden av den tredoble remsa er løs. Det skal den være for at du skal få ringene innpå.
men den må festes slik at ikke ringene sklir av.
Sy den ene delen av trykknappen fast på undersiden av remsa, og den andre delen på stoffstykket           ( også kjent som smykkeskrinet ).

Til slutt legger du knyttebåndet dobbelt og syr det fast på lokket. Og så fyller du på med gull&glitter.








4 kommentarer:

  1. Håpe datra di vart fornøyd:)! Men rægn me å få hør om prosessen rundt reisesmykkeskrinet i hennes tale te dæ på 60årsdagen din. "Episoder fra mitt liv med den sparsommelige og selvhjulpne bunadstilvirkeren".

    SvarSlett
  2. Så flott det var! Kom gjerne med flere DIY, jeg suger til meg all inspirasjon!

    SvarSlett
  3. Så genialt :) Måtte berre prøva dette.. Hadde ikkje ullstoff, men ein av gutane hadde Bjørn Dæhli fleece sjal.., er sommer no og dei bruker jo helst buff om vinteren. Så der var stoff til tre stykker, ei til meg og to til å gje bort. Tusen takk for du delte ideen om reisesmykkeskrinet. Helsing fitjarbu

    SvarSlett