fredag 25. januar 2013

yummy, yummy in my tummy

Jeg trenger litt hjelp.
Og jeg hater å be om hjelp altså, bare så det er helt klart. Hjelp er for pingler og pyser og andre dorske drog.
Men altså, i dag så fikk vi besøk. Og det var kaffe og sjokolade i stua og så gikk de opp en etasje for å hygge seg med passepoilerte lommer og annet snadder av den typen matmor gjerne snakker med denne venninna om.
Ble jeg invitert med? Nei
Fikk jeg noe? Friskt vann? Sjokolade? DentaStick? Griseøre? Neida.
Ingen ting.
Så da tenkte jeg at når de synes jeg skal være nede og passe ovn og inngangsdør så får jeg gjøre meg det behagelig. Og, ja jeg innrømmer det, jeg regnet faktisk med at den eska med trøfler som stod på stuebordet stod der av en årsak. For ærlig talt, hvem glemmer å ta bort noe sånn? Og særlig, hvilken erfarne hundeeier ville glemme noe sånn?
Så ja, det stemmer. Jeg åt dem opp. Alle sammen.

Og nå vet dere...nå er matmor sur på meg. For det var visst en forglemmelse med den der eska. Og her ligger jeg , med bittelitt mageondt og lurer på om de gjør alvor av trusselen om at jeg ikke får middag i dag? Og ovnen har brent ut også. Usj.
Men altså, det var denne hjelpen da? Hva ville du gjort? Latt snopet stå i fred eller skyflet innpå?
Og synes du jeg fortjener mer straff? For hallo, det blir jo bare tull og luft av sånne sjokoladedietter. Magen min trenger fiber, vitaminer og sånn som små hunder skal spise.

8 kommentarer:

 1. Men angre dæ, gjør du det, lille hund?:)
  Til matmor: lykke te med svartposeakrobatikk på de neste lufteturan:)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hunden eier ikke selvinnsikt og kjenner ikke til begrepet anger. jeg sendte den ene ungen på langtur med dyr, svartposer og en bunke brosjyrer til utdeling. Ergo, både det ene og det andre ble levert!

   Slett
 2. Kjære deg. Vet det er fristende med sånt på bordet, men mamma har sagt at det er et stoff som heter teobromin i sjokolade. Det er visstnok usedvanlig lite sunt for oss, kan faktisk være dødelig for oss litt små. Kjipt gjort å ikke dele noe godt med deg altså... God bedring til magen!
  Ps! Zoolac er fine saker for vonde mager

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Det gikk overrraskende bra med magen.Matmor så for seg en repetisjon av et noe uhelfig møte med restene av en elgsteik, men det virker som hun har en forbrenning av guds nåde.

   Slett
 3. Syns helt klart at det er matmor som skulle hatt smekk på fingrene her! La sånt stå fremme å friste.. Forstår godt at du lot deg friste. Hun burde jo satt frem vann og snadder som var bra for deg, ikke bare forlate deg på det viset.. God bedring og så håper jeg dere blir venner igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Matmot skammer seg dypt og inderlig, for dette er jo sånn man egentlig vet. Ingen av oss er av den langsinte sorten, så nå er alt bare velstand igjen.

   Slett
 4. Neimen Laika da - har du ennå ikke lært
  at det som står på golvet er til deg -
  og det som står på bordet er til oss andre.
  Men denne gangen Laika tar jeg ditt parti -
  for har Fruen ennå ikke lært at man spanderer på ALLE ??
  En dypt rystet mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm, kanskje det er visse mangler i matmors oppdragelse? Eller nei, når man vokser opp i Barndommens dal blir det en selvfølge å nøde og true og "brote nedpå"...
   Ps. Hyggelig at du tar mitt parti forresten. Min erfaring med mormorer er egentlgi at de er noe mer begeistret for sånne tobeinte enn de firbeinte. Laika

   Slett