lørdag 19. januar 2013

fire år

Merkelig som årene går ( selv om jeg ser like uforskammet ung ut?).
Fire år har gått siden bloggen FruStorlien så dagens lys etter flere måneders uffing og okking og planlegging av hva
- bloggen burde hete
- hva den skulle handle om
- hvem som skulle få vite om den
- og hvor anonym man burde være

I starten gikk det riktig fint og ingen i mils omkrets visste om dette istedenfor-lunsj-prosjektet. Men så begynte det så smått å glippe ut litt i samtaler med venninner, med familie og andre bekjente at jo jeg blogger jo litt da, sånn i ny og ne.
Nå er det mange lesere som vet at Woody og Queenie heter noe helt annet, eller ihvertfall noe litt annet. Det er mange som kjenner Fruen litt, noen har man møtt gjennom kurs, andre via blogg og atter andre kjenner man fra før. Det har blitt stadig mindre farlig å vedgå at man er en blogger, og det er stadig mindre behov for å overlate tastaturet til The blog dog.

Noen lesere har hengt med fra starten av, andre har kommet til, og noen har sikkert forsvunnet.
Kanskje burde dere fått en gave, dere trofaste lesere som kommenterer så hyggelig og som stort sett alltid er positive til det man skriver om. Dere finner dere i at Fruen omtaler seg selv i tredjeperson og henger med i svingninger mellom broderier, jålerier og gnålerier. Dere lar Fruen skrive om hummer og kanari og har forlengst godtatt at det som skulle være en blogg om bunad og håndarbeid snarere gjenspeiler innsiden av Fruens hode og dermed omfatter både det ene og det andre ( og det tredje, det fjerde og ja,jaj,ja).

Men, det blir ikke gave. Det blir bare en takk, og en mulighet til å spørre om

 hva nå enn dere måtte lure på

 slipp løs den indre nabokjerringa og få tilfredsstilt deres vitebegjær!15 kommentarer:

 1. Selv takk! Nittedalskjerringa er kjedelig og lurer på hvilke bøker som er på din topp 5 liste?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kjenner jeg blir et eget innlegg. Det er vanskelig å fatte sge i korthet om bøker:-)

   Slett
 2. Takk for et par års følge. Barndommens dal-innleggene dine er av god litterær kvalitet! Gratulerer! I love you!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, snille du! Jeg skal snart på tur med en av venninnene fra Barndommens dal - forhåpentligvis blir det mye nye minner som dukker opp da.

   Slett
 3. Er du så gammel at du har opplevd gleden ved å gå på en husflidsskole, eller hvor har du fått interesse og kunnskap fra? De vakre nærbildene av broderiene gjør meg rørt. "Overskrifta di, også". Gratulere med fire år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg tror dette også blir et eget innlegg, men jeg kan vel si såpass som at jeg overhodet ikke ville på husflidsskole ettersom husflid var noe av det mest stigmatiserende man kunne beskjeftige seg med på den tiden. Selvsgat angrer jeg som en hund nå. Bortsett fra at såvidt jeg har erfart så eier ikke hunder evnen til anger.

   Slett
  2. Hehe. Kanskje ikke anger, men æ har akkurat sett nån utrolig morsomme klipp på YouTube av skamfulle hunda tatt på fersken Eller like etterpå. Dæm lage nån helt utrolige grimasa.:) Ikke du, så læng ætterpå, håpe æ:)!:)

   Slett
 4. Takk for følget så langt. Det er alltid spennende å se hva du skriver om.

  SvarSlett
 5. Gratulerer med fire år!

  Jeg har jo hatt gleden av å treffe deg i virkeligheten, så jeg ser jo deg for meg når jeg leser og vet du er en dame med mange og varierte kvaliteter.

  Mitt spørsmål: Har du tatt noen nye tatoveringer eller pynta på kroppen i det siste?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sluttet å røyke og begynt å trene. Teller det?
   Men ingen årsak til bekymring for endring av blogginnhold- jeg kommer ikke til å flashe verken biceps triceps eller andre kroppsdeler.

   Slett
 6. Takk for klok, ettertenksom og morsom blogg.
  Fortsett - og skriv på ....
  like variert, gjennomtenkt og velformulert.
  Klem fra en som har fulgt skrivingen din i mer enn fire år.
  B.

  SvarSlett
 7. Ja, tenk det! Og tenk at du og eg byrja å blogge på same dag! Det er jo eigentleg heilt utruleg. eg prøvde å lirke meg inn i bloggverda stille og forsiktig, men det har eg til dags dato ikkje klart å gjere noko eg har gjort, så det gjekk fort over. Takk for eit strålande fint bloggfellesskap i fire år! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde faktisk du hadde holdt på mye lenger enn meg:-) Du var liksom der hele tiden. Og selv takk for godt bloggbekjentskap!

   Slett
 8. Når kommer gaven; svarene?:):)

  SvarSlett
  Svar
  1. DE kommer litt stykkevis og delt, noe her og noe som egne innlegg.

   Slett