torsdag 8. desember 2011

juleverksted


Det er alltid like moro å følge med på søkeord og tenke på hva som får noen til å bli her og lese, mens andre raskt klikker seg videre. Hva det søkes etter er sesongbetont, man ser at det nå er tid for barnebunad igjen, og at mange er opptatt av savn etter sine kjære og nære nå som det går mot jul. Noen søker stadig etter makuleringsmaskiner, og de stakkarene som havner her i jakten på hvordan man skal skrive gode invitasjoner forsvinner nok herfra med uforrettet sak.
Men, de som søker på juleverksted, de finner kanskje http://frustorlien.blogspot.com/2010/12/julverksted-en-fornuftig-bruk-av.html
Imidlertid skal dere slippe å terpe på gammelt nytt altfor lenge, for i dag tilbringer Fruen deler av dagen med å klippe og sy ettersom hjemmet i morgen invaderes av en skoleklasse som skal sy noe lignende det som er avbildet.
Det viktige er å lage enkle modeller som kan ferdigstilles i løpet av en kort skoledag, og å ha et minimum av pynt på de ferdige modellene. Det første fordi det å bli ferdig med noe er mer motiverende enn å ta med en påbegynt sak hjem. Det siste fordi det trigger fantasien til de søte små mye mer å ha fritt spillerom og ikke altfor mange forslag fra oss voksne.

4 kommentarer:

 1. Må si jeg misunner de(n) klassen(e) som får komme hjem på juleverksted til deg hvert år. Flott gjort av deg!

  Ps. Sjekk mailen din.

  SvarSlett
 2. Ja, det er noen heldige barn, og ikke minst lærere!

  SvarSlett
 3. Nå er dere vel i gang - lykke til! Og takk for i går:)

  SvarSlett
 4. Elisabeth: Etter dete verkstedet tar vi nok en oppsummering...å lese andres dagbøker høyt og åpent kritisere andres hjem( selv om noen burde ryddet rommet sitt litt oftere) frister ikke til gjentakelse.
  Camilla: Takk!
  Pia: Jeg klarte meg uten vodka i år også:)

  SvarSlett