fredag 16. desember 2011

Total kapitulasjon


Ja de var jo pene, men når skal du får brukt de der?
Utsagnet dukker noen ganger opp når Fruen lykkelig kommer hjem med nye sko. Enten uttalt eller via talende blikk. For de fleste som kjenner Fru Storlien vet at antall sko er passe høyt, og at antall upraktiske sko er omtrent like høyt...

Etter oppvekstens fotformede og særdeles praktiske fottøy nøye tilpasset føreforhold og årstider har det vært mange år der pent har vært viktigere enn praktisk. Og når man i tillegg ikke er stort over 1,60 er det både fornuftig og godt for sikten å spe på med noen ekstra centimeter under hælene.
Men så kommer man til et punkt i livet hvor man ikke lenger har en barnevogn å klamre seg til når is og snøfonner skal forseres. Inne rusler og går radioen og forteller om brave nordmenn som krysser ishelvetet i Antarktis som en hyllest til Roald Amundsen. Selv ser man med gru på nødvendigheten av å krysse det lokale ishelvetet for å komme til bilen, postkassa eller rett og slett - lufte den lystige som gjerne vil ut og svinge seg.

Og så blir det etter hvert slik at det er viktigere med varme tær og godt humør enn å være blåfrossen både i sinn og skinn...Men likevel sitter det langt inne å investere i fornuftig fottøy uten noen form for fjas, fottøy som har en eneste misjon; å holde Fruen varm og oppegående. Ifjor var man så heldig å finne et par som oppfylte alle krav til komfort og som i tillegg var heftig nedsatt med 80%. Dessverre har husets yngste annektert disse og maltraktert glidelåsene hinsides lønnsom reparasjon.
Gårsdagens nyanskaffelse skal hun holdes langt unna. Med de skal Fruen gå alderdommen trygt i møte, med lårhalsene i god behold og uten frostknuter på tærne..


ugg, ugg - uggs...
minner sterkt om noe man før i tiden kalte fjøssko

4 kommentarer:

 1. Guhd! De grå der var griselekre, og man kan jo bruke dem innendørs en helt vanlig tirsdag mens man gjør noe jobbaktig, vel? Glamourifisering av hverdagen!
  Uggsa likte jeg også. Fikk lyst på dem også, jeg.


  Slit 'an - som de sier i Bergen :)

  SvarSlett
 2. Jeg har tre par: Ecco goretex (fjell)støvel, Hagl bukseskolett med høy hæl og Ecco knehøye semska litt hæl.

  Bukseskoletten er super høst og vår med tørre/ikke glatte veier. Så kapitulerer jeg og tyr til fjellstøvelen for å spare bein og armer. Denne støvelsen er allround. Den brukes også på fjelltur, skogstur og siste runde i hagen.

  Jeg har ingen skodiller. Derfor finnes det ikke hyllefyll her. Skoene slites helt ut, og så har jeg problemer med å finne noe som kan erstatte.

  SvarSlett
 3. De kunne jeg og tenkt meg, bedre med to uggs på beina enn armen i gips.
  Hilsen Grete fra Lier.

  SvarSlett
 4. BrittÅse: Uggsa er særdeles behagelig, og ikke så uggsete som de vanlige( det gjør jo at det er lettere å vise seg med de)
  Åshild: Du er flink! Og egentlig ganske heldig...
  Grete: Godt poeng!

  SvarSlett