fredag 9. desember 2011

nål og tråd


Det tar litt tid å tenke ut en modell, det tar litt tid å klippe ut delene og det tar litt tid å tenke ut hvor man skal plassere gjestene.
Når dagens oppgave er å etter eget ønske dekorere forsiden av en liten julestrømpe begynner moroa...Noen trenger hjelp til å slå knute på tråden, andre broderer av hjertens lyst, noen vil gjøre alt mulig annet enn å træ nåla og noen ville heller sydd korssting. Men alle jobber, og skravler, og husker de magiske ordene vær så snill ( nåjå, nesten alle, nesten hver gang...)
Fruen synes det er stas når man får til en blanding av fast opplegg og fri fantasi. Da ender man opp med noen-og-tjue julestrømper med lite annet til felles enn bunnstoff og hempe.


Fruen legger ikke lista så høyt på disse juleverkstedene - det viktigste er å oppleve gleden ved å skape noe med nål og tråd. Om samtlige trenger hjelp til å slå knuter og få lurt tråden gjennom et nåløye, om det blir knuter og ikke pertentlig festing på baksiden og om de ikke lærer navnene på stingtypene - så er ikke det så farlig. Fagkunnskap kan vi ta ved en senere anledning.

2 kommentarer:

 1. Takk for sist ja :)
  Supertrivelig!

  Dette så jo meget bra ut synes jeg.
  Så fint at de bare kan bruke fantasien fritt. Så snill du er som lar de få et innblikk i den kreative verdenen din!

  Fin hælg!
  Siw

  SvarSlett
 2. ReVinyl: Takk! Og ja, litt snill er jeg kanskje, men jeg får mye tilbake også av glede og inspirasjon. I tillegg blir jeg godt kjent med ungene i klassen - det er morsomt.

  SvarSlett