torsdag 3. februar 2011

Trenger du en venn?


Det finnes mange ensomme symaskiner. Symaskiner som står i et skap eller under et bord og som knapt nok får annet enn et beklagende blikk fra eieren. Eieren som har lyst til å sy, men som har fått en idé om at symaskiner er onde vesener som ikke lar seg overtale til samarbeid eller hyggestunder.
Disse symaskinene trenger en venn!
Og om du er blant de som har en slik ensom symaskin stående, og du fra tid til annen føler medlidenhet med den ensomme under bordet; gjør noe med  det!

Den første helgen i mars arrangeres kurset Bli venn med symaskinen i regi av Oslo Fylkeshusflidslag.
Kurssted: Ullevål skole
Tid: Fredag 4.mars 18 - 21, lørdag 5. og søndag 6.mars 10 - 17.
Kurslærer: Fru Storlien
For spørsmål kan husflidslaget kontaktes på telefon 22413335, eller epost info@oslohusflid.no
og Fruen kan kontaktes her, på twitter eller på epost fru.storlien@gmail.com

Gode vennskap har oppstått på tidligere kurs, både blant maskin og eier, og blant kursdeltagere/lærer!

6 kommentarer:

 1. Imponerende! At du bruker helgen på å lære bort sånt, altså. Jeg melder meg på når du arrangerer kurset "Symaskinen - din trofaste og samarbeidsvillige arbeidshest - din venn i "kvelden-før-selskapet-og-gardiene/buksene/duken-må-legges opp/ned"-nøden."

  SvarSlett
 2. Ååååå. Når skal du ha bunad-kurs? Jeg har en bunad - som jeg ikke liker i det hele tatt. Målselvbunad. Jeg ble aldri venn med den - fordi hun som monterte den, gjorde en så UGLY BAD jobb, at jeg er flau på hennes vegne. Nå har jeg tenkt å demontere (få demonert) heile skiten - og montere den på nytt, til mellomjenta skal konfirmere seg, om 2 år. Den er nydelig brodert, nemlig (av lokal kjærring hjemmefra)....... Og kanskje mulig hvis atte jeg har kyndig hjelp, så kunne jeg ordne biffen sjøl :)

  SvarSlett
 3. Hilde: Jeg ser absolutt behovet for den typen kurs, men da med meg som vindrikkende deltager:)
  Trine: jeg har bunadkurs hele tiden, men siden de stort sett er ganske fulle pleier jeg ikke skrive så mye om de her...IDisse vennekursene er det alltid god plass på, og da prøver jeg å pushe de litt ekstra!

  SvarSlett
 4. Hadde jeg bare eid en gjemt-bort-ensom-symaskin hadde jeg gjerne vært med på kurset ditt. I mangel av en symaskin, kan jeg i hvert fall holde fast på å fortsette å drømme om å lære å sy....

  SvarSlett
 5. Lykke til med kurset. Jeg har tenkt på hvor jeg lærte å sy, og kom til at det var på husstellskolen på 70-tallet. Selvsagt var det noen forsøk i ungdomsskolen, men jeg vet ikke om noe ble helt ferdig.

  Så jeg har allerede en god venni symaskinen. Heldigvis kan min stå framme hele tiden - på et nydelig eikebord på vaskerommet. Så det trenger ikke gå lang tid fra behov til sying.

  SvarSlett
 6. Signerer her. Jeg har vært på kurs og blitt venn. ☺
  Tar gjerne et kurs til, jeg, men jeg tenkte tilbringe 40-årsdagen min i litt andre omgivelser, så kanskje neste gang?

  SvarSlett