mandag 21. februar 2011

lange dager og korte arbeidstimer


Det er vinterferie...Ihvertfall for noen. Mens Høvdingen nøster opp løse tråder på sin jobb fester Fruen løse trådender. Etter at man flyttet arbeidsplassen hjem går man gang på gang i fella og tror man skal få lagt inn noen effektive arbeidstimer både her og der mens de søte små beskjeftiger seg selv med vettuge aktiviteter. Dessverre er det ikke alltid slik, ihvertfall ikke her i huset. Det å ha mor tilstede innebærer en viss forventning om at mor finner på et og annet, legger opp til spennende prosjekt og skaper kos og feriestemning.
Da ender det gjerne som på bildet, to tobeinte og en firbeint slanger seg i sofaen mens mor iltert syr franske knuter og demonterer bunader. Og mens man ilsk napper ut tråder og tvinger knappenåler inn i tykke lag med stoff tenker man hardt på lesegleden som forsvant...
Mye jobb kan kombineres med det å være til stede, og det er en gave og en glede. Men noen ganger er det en vel så stor gave å kunne stenge seg inne på systua og jobbe en time uten av verden utenfor går i knas grunnet urettferdighet og misforståelser av den sort som bare søsken kan koke sammen.

2 kommentarer:

  1. been there, done that:) Skjønner bare så altfor godt hva du mener:) Legg like godt fra deg arbeidet nå, så slipper du å irritere deg:)

    klem fra Trine på en mandag:)

    SvarSlett
  2. Trine: Det endte omtrent slik...og så ble det sen kveld i steden.

    SvarSlett