mandag 27. november 2017

Kurs i broderiteknikker

  

For en helg.
Jeg var spent på forhånd...var det for mye eller for lite? Ville lærlingene syes det var nyttig og lærerikt eller kunne de alt fra før?
Som nevnt i forrige innlegg så gikk vi først gjennom løpende sting ( mitt navn på attersting, forsting, kryssesting og andre sting som ligger fint på rekke) med og uten slyng. Vi sydde franske knuter og applikasjon med leggsøm  og prøvde oss på plattsøm og sjattersøm før vi gikk over til grunnsøm. Derfra gikk vi til kniplingsøm og så var det tid for enkel og dobbel uttrekksøm, aust- og vestmannarenning og en liten prøve på smøyg.

  

Og så var en hektisk og inspirerende helg over. Om vi ble ferdige?
ja og nei. Alle prøvde alt, og mange av prøvelappene ble ferdige, men ikke alle. Det var heller ikke mitt mål. Hvis du skal bli flink til å brodere, få nålene til å fly og stingene til å samarbeide må du øve. Og øve. Og øve. Jeg kan vise, gi råd og vink og en hyggelig introduksjon, . men jobben må du gjøre selv.

Men dere, fy søren så stas det er å omgås lærlinger som brenner for faget sitt og som virkelig ønsker å lære om, bli flinke i og ta vare på tradisjonshåndverk. Det er håp for fremtiden.
2 kommentarer: