mandag 13. november 2017

Introduksjon til ullbroderi

   




Jeg skulle ta en hel masse bilder underveis,  stemningsfylte detaljbilder av broderende hender, påbegynte broderier, kreativt kaos på arbeidsplassene, morgensol over snødekte fjell og fotspor i snø. Jeg skulle lage små rapporter underveis, om de første kjedestingene torsdag kveld, plattsøm før lunsj og sjattersøm på glad mage ( det er strålende servering på Raulandsakademiet). Jeg skulle ta bilder av de andre kursene og vise det fine mangfoldet vi opplevde i helgen. Men gjorde jeg det? Neida....jeg holdt kurs.
Åtte ivrige damer har sydd seg gjennom kjedesting, kontursting, leggsøm, franske knuter, grunnsøm, plattsøm og sjattersøm. Vi har snakket om både det ene og det andre, sprettet opp for lange sting pg for korte sting og sett hvor mye en runde med strykejern kan bety. Jeg har brodert minst av alle, og kom hjem med alvorlige abstinenser i går kveld. I morgen skal jeg helt klart brodere i flere timer.



 For meg er det viktig å legge vekt på en positiv opplevelse og at det å brodere skal være hyggelig og avslappende, ikke bare mas og evinnelig opplukking av skjeve sting. På begynnerkurs syr vi og så blir det bedre etterhvert. Det å komme igang, få en flyt i arbeidet og oppleve mestring gir et bedre resultat på sikt enn om vi sitter og filer og filer på perfekte sting på første stilk.



Snø var det også...kan man be om mer? Bare veier kanskje? For å si det sånn - det var ikke noen umiddelbar fare for fartsbot da jeg kjørte hjemover. Jeg ville hjem.



Og heldige meg- jeg skal holde kurs på Rauland neste år også. Datoer og mer info kommer når alle detaljer er på plass. Hva synes dere forresten, kunne det være en idè med en oversikt over kursene mine i sidemenyen her på bloggen?

2 kommentarer:

  1. Ja en oversikt hadde vært veldig fint å ha, vi får mange spørsmål om hvem som holder kurs, og når.
    Da hadde det vært kjekt kunne tipse dem om kursene dine.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk:) Oversikt kommer når alle datoer er på plass.

      Slett