søndag 3. januar 2010

Gummihunden og fotballbanen som forsvantQueenie er fremdeles fornøyd med standard pepperkakehus. Woody har de siste årene hatt skyhøye ambisjoner om palasslignende kreasjoner av den ikke gjennomførbare sorten. I år gikk vi for en fotballbane, med grønn glasur, slitne spillere på benken og straffekonkurranse. Mesterverket ble i formiddag flyttet fra stue til kjøkken, og planen var å servere den som dessert til sukkersultne barn.
Da hadde man ikke regnet med lystige Laika, som muligens er konstruert av kuleledd og gummibein. Fruen satt fornøyd oppe da hun hørte romstering på kjøkkenet. Først trodde man dette skyldes at enkelte andre i familien returnerte fra sine aktiviteter, men da ivrig heiing ikke ga noen respons vurderte man muligheten av at tyver var på ferde.
Fruen listet seg ned, og i gangen møtte man tyven - en liten hund med grønn glasur på snuten, ørene midt bak på hodet og stø kurs mot buret.
På kjøkkenbordet lå restene av en nedslikket fotballbane, dekket av femten cm lange seigmenn og hundehår.
Gjestene fikk kake, Laika fikk akutt omgangssyke og kjøkkenet fikk en runde med støvsuger. Det Fruen ennå ikke har fått, er svar på hvordan en hund klarer å ta seg opp på et bord når stolene står helt tett inntil? Vinger? Gode hjelpere? Flaks?

5 kommentarer:

 1. Det begynner å gå opp for meg at Laika er en rampete liten hund.
  Men jeg kan altså ikke annet enn å le, når jeg leser om de stuntene hun foretar.
  Det er mulig at hun har vinger, men da tror jeg vi skal se bort ifra at det dreier seg om englevinger i såtilfelle...

  SvarSlett
 2. Hunder har både vinger, flaks og enormt pågangsmot når det gjelder muligheter for mat man egentlig ikke skal ha. Vi hadde en hund en gang som nafset til seg en halv stabel vaffelkaker da hun gikk forbi. Og stabelen var stor. Jeg kom akkurat rundt hjørnet på huset, og hun møtte meg med et blikk og en kroppsholdning som talte sitt tydelige språk.

  Med andre ord så kan du nok vente deg flere slike episoder.

  SvarSlett
 3. Hehehehe..nedslikket fotballbane! Man skulle vært flue på veggen når Laika var på tokt.

  Da kan dere slå fast at grønn melisglasur i er bra for små firbente damer med pels.

  SvarSlett
 4. HKH:Laika er en liten røver. Og om det mot all formodning skulle være englevinger, så er de nok av sorten med skit på vingan!
  Hanne:Det morsomme i slike situasjoner er jo å se hvor dårlig samvittighet de har...Laika har også evnen til å legge hodet i vinkel og skli bortover lavt bord som en uhyre effektiv støvsuger.Aner meg at vaffeltyven gjorde noe lignende?
  Mykstart: ja, flue på veggen hade vært bra! helst med skjult mikrofon for å skremme henne en gang i blant!

  SvarSlett
 5. Vaffeltyveriet vårt skjedde ute, og jeg hadde satt fra meg stabelen fordi vi skulle drikke kaffe ute i sola. Skulle bare inn etter kaffekanna. Tenkte ikke på at Nadja kunne være på tokt. Vår siste hund pleide å legge hodet sånn tilfeldig på salongbordet og ta en sleik om det sto noe der. Han var ille, og all mat måtte passes på.

  SvarSlett