torsdag 23. april 2009

Hvem er dere

Mormor er på besøk, og har lest litt om livet hos fru Storlien. Hun er ikke spesielt datavant, og synes dette er skremmende. Det er tydelig at hun har lest om facebook, og er nå bekymret for at fruen skal legge igjen små spor som kan føre til store tragedier. Altså at noen kan begynne å forfølge avkommet hennes, de søte små kan bli utsatt for elendighet, og fruen vet ikke hva.
Man argumenterer i mot, og prøver seg med innspill som at ingen pedofile gir seg ut for å være heklende mødre, eller leseglade damer med sans for blader, broderi og blomster.
Det hjelper ikke. Så, hvis dere har lyst til å berolige en mormor med pollenallergi og høy puls - be my guest!
Siden fruen ikke har skjønt hvordan man kobler seg til diverse fjonge besøkstellere vet man jo heller ikke hvor mange som er innom...

11 kommentarer:

 1. Hei. En beroligende presentasjon kommer her: May, som skriver strikke og sybøker. Blogger til og med under fullt navn, selv om jeg signerer med mykstart, så ser du jo hvem jeg er i bloggen. Men jeg legger ikke ut navnet til barna i bloggen. Det kan riktignok hende det dukker opp et bilde eller flere av dem der. Jeg jobber som fotograf, for Gyldendal blandt annet. Mor til 2 barn.

  Man kan selvfølgelig bli paranoid om det meste.. men jeg tror at de menneskene som kommer innom her på bloggen ikke er verre enn de man møter i det virkelige liv.. og i overgrepssaker... så er det som regel ikke vilt fremmede som slår til. Det er desverre nære kjente eller familie.

  Jeg er ikke spesielt teknisk av meg, men har klart, helt selv, å innstallere opptil flere tellere. Du kan trykke på telleren nederst på siden min, så kommer du videre til siden der du kan laste den ned. Du kan også registrere deg på blogglisten eller bloggurat.. og diverse andre steder. Da kommer du inn på en liste der.. og flere menneske rfår vite om deg. Det rare er at de teller alle litt forskjellig.

  Google analytics er også morsomt. Da kan du se hvor alle kommer fra. Ikke adressen til de som er innom.. men hvilke andre blogger de har klikket seg inn fra. Og ikke minst.. og morsomst.. du ser hvilke søkeord som er blirr brukt for så å havne på din blogg. Dette har jeg også klart helt selv å innstallere. Så det er håp. At det har vært mennesker innom fra 29 land er igrunnen ganske utrolig. Tror ikke de har så strort utbytte av den.. de fra India.

  Så innstaller i vei! Det er morsomt.
  Og til den engstelige damen kan du si at dette er den nye verden. Tv var farlig det også en gang.

  SvarSlett
 2. Jeg har også navnet mitt i bloggen min. Jeg er 42 år, gift, ingen barn og bor landlig til i Larvik kommune. Til daglig jobber jeg i barnehage og på fritiden min strikker jeg eller syr jeg.

  Anser meg selv som harmløs og syns det er morsomt å besøke blogger som jeg finner morsomme eller inspirenende :o)

  Det var litt om meg....

  SvarSlett
 3. Jeg er Tonje, men blir ofte kalt Prinsessen av Makedonia av venner.
  Forklaringen finner du på bloggen min.
  Jeg har akkurat rundet 35 år, har 2 barn, men bare 1 mann(det er lurest det tror jeg), videre jobber jeg som hjelpepleier(nattevakt).
  Bor i Vestfold, nærmere bestemt Sandefjord.
  Tror INGEN som kjenner meg ville karakterisere meg som det aller minste farlig!

  Jeg bruker heller ikke virkelige navn på familien min rett og slett fordi de ikke i samme utstrekning som meg har valgt hva jeg snakker om på bloggen eller ikke.

  Nå har jeg fulgt bloggen til Fruen i flere mnd. og morer meg som regel stort over alt som kommer fra den kanten..
  Jeg har også registrert at Fruen både titt og ofte er innom meg og det synes jeg selvfølgelig er kjempe stas.
  Dessuten føler en jo da en "kjenner" hveradre litt.

  MEN at enkelte er xtra forsiktige, se det forstår jeg godt.
  Jeg legger ikke umiddelbart ut bilder av familie og venner uten å ha snakket med dem om det først.
  Og tiltross for at det kan synes som om jeg tar opp det meste, tørr jeg påstå at jeg sensurer meg selv i stor grad alikevel!
  Det er nemlig langt fra alt som egner seg på trykk..

  Så avslutter jeg da som jeg pleier med - Over og ut!

  SvarSlett
 4. Hei herfra også.
  Jeg er voksen dame (52) med jobb i staten og hage og litteratur som hobby. Helt alminnelig og grei :-), noe du kan se ved å kikke innom bloggen min, hvor det ligger lenke til mange andre gode og ufarlige blogger. Dette er akkurat så farlig som man velger å gjøre det til selv, tror nå jeg.

  SvarSlett
 5. Så hyggelig at dere tar dere tid til å svare!
  Myk start: Jeg må nok vente emd å installere teller til Høvdingen er tilbake!Boka di er kjemepfin. jeg fikk nesten lyst på et barn til.
  Kari Anne: Du lager kjempefine ting. Jeg har ikke tålmodighet til quilting, men håper å få roen over meg en gang i tiden.
  HKH: Må jo innom deg da , du har mye moro, og mye fornuftig å bidra med.
  Hagenpåhytta: Hun er relativt hagefiksert, så jeg har vist henne din blogg. Den falt i smak!

  SvarSlett
 6. Jeg bruker heller ikke barnas navn, ordspill er moro så her har jeg lekt litt med navn og tolkninger. Og bildene av dem skal være uskarpe eller i utsnitt som ikke ville passert en prøvenemnd i fotofaget.

  SvarSlett
 7. Jeg er her også! Blogger med nick jeg da, mest for å kunne skrive hva jeg vil uten at det på noe vis skal gå utover familien min. utover det dlere jeg gjern einfo:

  jeg er 28 år, gift, mamma til gullgutten på 2 år og venter i spenning på Lille baby som kommer til verdne i løpet av sommeren en gang (ekspertene sier juli, jeg vet bare ikke om jeg klarer å holde igjen så lenge).

  Vi bor i et rekkehus i Bærum, hvor jeg for tiden holder på å leve ut mine årelange hagedrømmer. På regnværsdager liker jeg å strikke, trene sy litt, bake og spise god mat. Ellers er jeg veldig glad i lister, noe som muligens fregår av bloggen min.

  Jeg liker Fruens blogg fordi den har så mange fine hverdagsglimt, og fordi den får meg til å glede meg litt til det å ha store barn også, ikke bare babyer.

  SvarSlett
 8. Hei igjen!
  Jeg hadde fulgt bloggverden fra sidelinjen en stund før jeg også ble med på dette. Det er store forskjeller der ute, noen har ansiktsbilder av familie og barn, andre kamuflerer dette. Jeg for min del har valgt å ikke bruke ansiktene deres på bildene og bruker heller ikke våre egentlige navn. Hva man velger er jo opp til hver i sær.
  Selv er jeg 36 år, gift og har tre barn. Etter noen år med mye sykdom, to i jobb og hektiske dager valgte jeg å ta en "timeout" i forbindelse med omorganiseringer på min jobb. Jeg savner nok kollegaene litt innimellom og bloggen blir nok et sted hvor jeg har "mitt" kontaktnett om man kan si det slik. Jeg kan ikke uttale meg om de andre bloggerne, men jeg vil påstå at jeg stort sett er nokså harmløs. Mannen min vil sikkert si noe annet i noen situasjoner.....(men da går det bare utover han....).
  Når det gjelder fru Storlien så er jeg blitt fast leser. Liker meg godt "her inne" på bloggen hennes, så jeg håper mormor beroliges så disse turene innom "fru Storlien" fortsette.

  SvarSlett
 9. Heisann!
  Jeg tror mormor skal føle seg beroliget, i en blogg kan man jo velge å være veldig privat ,ikke privat eller noe midt i mellom. Jeg tror jeg har landet på midt i mellom, ettersom jeg har eksprimentert ett års tid! Jeg føler at bloggingen på sett og vis har skaffet meg noen nye "venner" , og det er både givende og underholdende å lese om andres hverdagsliv eller prosjekter, jobb, musikk, litteratur osv. Jeg liker fruens blogg fordi hun har "snert i pennen" og ellers har mange fine prosjekter som hun viser frem!
  Jeg er Heidi, snart 38 år, mor til tre (16, 9 og 5) gift og jobber som bibliotekar:)

  SvarSlett
 10. Jeg er bare snill - og gift med en mann som er like redd for Facebook som mormor.

  Men bilder av barna mine legger jeg ikke ut. Da må det i tilfelle være umulig å se hvem det er. Så der er mormor og jeg helt på linje.

  SvarSlett
 11. Anaruh: Jeg følger bloggen din, og er imponert over listene dine. Selv kommer jeg aldri lenger enn til basis handlelister i matbutikken.
  Husmorvikaren: Jeg kjenner meg godt igjen i dette med å ha bloggen som et slags kontaktnett. Det kan fort bli mye fokus på barn når man holder til hjemme.
  HH: Hun slapper mer av nå!Ja, det blir jo en slags "venner", jeg må innom og sjekke dere ganske jevnt.
  Synline: Mormor( og morfar )er generelt skeptisk. Innimellom lurer jeg på hvem jeg slekter på...

  SvarSlett