tirsdag 23. juli 2019

Høstens kursDet blir noen kurs i løpet av høsten også, og her er en kjapp oversikt:

Brodere bunad, Oslo
Helgekurs , 21.- 22.september
Brodering bunader. Deltaker må selv skaffe materialpakke med  broderiplansje. Kurset er fint for å komme i gang med bunadbroderingen eller gjenoppta et arbeid som har blitt liggende.

Montere bunad. Oslo
Helgekurs + to kvelder, 16. - 27.november
Montering, omsøm og reparasjon av bunader. Deltaker må selv skaffe materialpakke med mønster,  og sømforklaring. Kurset er fint for å komme i gang med bunadmonteringen eller gjenoppta et arbeid som har blitt liggende.

Brodering /montering av egen bunad, Asker
Dagtid, oppstart 16.september
Brodering, montering, omsøm og reparasjon av bunader. Deltaker må selv skaffe materialpakke med mønster, broderiplansje og sømforklaring. 

Brodering /montering av egen bunad, Asker
Kveldskurs, oppstart 16, september
Brodering, montering, omsøm og reparasjon av bunader. Deltaker må selv skaffe materialpakke med mønster, broderiplansje og sømforklaring.

Kunststopping og lapping, Asker
søndag 20.oktober
Dette blir stas! Superflinke Hanne Beate Thomsen skal kunststoppe, jeg skal lappe og så bytter vi gruppe midt på dagen. Norges Husflidslag har Holdbart som satsingsområde og mange lokallag har reparasjon av klær på programmet.

Innføring i ullbroderi, Asker
Kveldskurs, oppstart tirsdag 8.oktober
Jeg har hatt dette kurset som helgekurs flere ganger, men i høst hadde jeg dessverre ikke noen helg til overs.  Kursopplegget blir det samme  - vi går gjennom en del av de viktigste stingene for bunadbrodering.

Innføring i ullbroderi / brodere egen bunad, Molde
Helgekurs 4. - 6.oktober
 ( lenke kommer )

Bunad; tilpasning og omsøm, Raulandsakademiet
Helgekurs 26. - 29.september
Bunaden er et stasplagg som du kan ha glede av hele livet, men da må livet passe:) På dette kurset får du hjelp til å sy om  eller tilpasse bunad enten til deg selv eller en som er tilgjengelig for prøving i løpet av helgen ( det er andre fine kurs på Raulandsakademiet denne helgen)

Kalligrafi og brodering til jul, Raulandsakademiet
Helgekurs, 31.oktober - 3.november
Dette blir spennende! Jeg skal holde kurs sammen med fantastisk flinke Borghild Telnes og vi skal lage julepynt i papir og stoff, leke med penne og blekk, nål og tråd. Best av alt - du trenger ikke forkunnskaper hverken i kalligrafi eller brodering.


Nå skulle jeg selvsagt vært fullt oppdatert på ledige plasser på de ulike kursene, men jeg vet dessverre ikke. Jeg holder kurs i husflidslag, og da går påmelding og all informasjon gjennom de ulike lokallagene og så får jeg beskjed enten når kurset er fulltegnet eller en - to uker før oppstart. Nå er det sommerferie og mange lokallag har sommerstengt. Det kan derfor hende det tar litt tid før du får svar ved eventuelle henvendelser.

For bunadkursene  er det en helt klar fordel med grunnleggende sømerfaring.  Jeg er jo jevnt over av den oppfatning at hvis du virkelig vil så får du det til, men det er liten tvil om at hvis du virkelig ikke kan sy og ikke har tatt i en synål på noen&tyve år bør du vurdere å gå et innføringskurs i ullbroderi eller søm først. Det er ikke hyggelig å sitte sammen med syv-åtte andre og føle at man ikke henger med, og det er vanskelig for kurslærer å gi deg den oppfølgingen du trenger. Mitt råd er derfor å legge lista litt lavt i første omgang og kanskje unngå å gå rett på komplett mannsbunad.


Og du, et siste tips: Norges Husflidslag har masse fine kurs og de fleste finner du i kurskalenderen på hjemmesiden. Hvis du savner noen lokallag der kan du klikke deg inn på hjemmesiden til det aktuelle lokallaget.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar