onsdag 30. desember 2015

Lær noe nytt

Det er romjul. Noen jobber, andre sover litt lenger enn vanlig. I morgen er det nyttårsaften og dermed er det tid for nyttårsforsetter.
Jeg har ingen voldsomme forsetter i år. Jeg har et par planer, men siden jeg er lettere overtroisk er jeg helt sikker på at de faller i fisk hvis jeg deler de med noen.
Oppfordringen til dere er imidlertid klar; lær dere noe nytt i løpet av våren!
Er det noe du virkelig har lyst til å lære?   Fransk, russisk, latin ( hvis dere vet om noen latinkurs så varsle meg forresten). Matlaging? Hundedressur? OK, hittil har vi holdt oss til områder jeg ikke skal si så mye mer om...
Men om du har lyst til å lære å sy enkle plagg, montere eller brodere bunad så kan du jo kikke innom her og kikke litt. Eller her, hvis du har lyst til å prøve deg på teknikker for bunadbroderi uten å begi deg ut på en komplett bunad. Noe av dette er kurs som gjentas hvert halvår, mens andr ekurs settes opp med mer ujevne mellomrom. Det er derfor ingen grunn til bekymring om du allerede har en fullskrevet kalender; det blir kurs til høsten også. da kan dere forresten også møte meg på Raulandsakademiet, hvor jeg gjentar kurset jeg hadde i høst men med noe bedre påtegning.

Og om du leser og leser men likevel ikke finner noe som passer aldeles perfekt så ta en titt på kursene rundt. Norge har en enorm mengde flinke kurslærere som hvert år holder gode og inspirerende kurs i lokale husflidslag. Og du, om du behersker en teknikk som du synes flere burde få kjennskap til- hvorfor ikke ta kontakt med lokallaget ditt og tilby deg å holde kurs?


Kanskje vi sees i 2016?


 detalj av forkle til Ørskogbunad fra Sunnmøre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar