mandag 7. desember 2015

Fru Storliens adventskalender, førjulshygge 


Her i huset pyntes det ikke til jul før det faktisk er jul. 

Det skal  bakes og ordnes, ryddes og vaskes før jeg føler for å hente fram julepynten. 
 Dette henger sikkert også sammen med at vi i mange år hadde guttebursdag siste lørdag før jul. Og de fleste som har hatt barnebursdag i huset vet at det ikke alltid er en gunstig kombinasjon med vattnisser og sarte engler ( vaskes må det også, både før og etter...Særlig det året Høvdingen delte ut konfettiposer til tre av gjestene og bad dem skape litt stemning i stua ).

Men vi tenner lys, vi fyrer i peisen, noen slapper mer av enn andre og vi prøvesmaker julebaksten. 
Rart det der, hvor mye bedre småkakene smaker i første havdel av desember...

Så i dag, på en mandag i advent vil jeg oppfordre dere til å tenne et lys eller ti, puste fra magen og tenke litt over at livet egentlig er ganske bra. Og til dere som flyr som piska skinn mellom juleavslutninger i barnehage, barneskole, turn, korps og alskens andre aktiviteter ungene er med på. Nyt det, selv om kabalen knapt nok går opp. Om noen år sitter de bak hver sin dør og skyper, snapper og chatter med folk (  folk,  ikke foreldre). 


PS.
Det er ganske fint når skinnet fra telysene synes gjennom strikkingen. 
Dette er en fin og overkommelig start i strikkeglede:
Bruk et vanlig glass, mål hvor høyt det er, ta utgangspunkt i garnets strikkefasthet. Altså; hvis glasset er 12 cm, du vil ha et omslag som er 10 cm og strikkefastheten er 12 masker på 10 cm, ja så legger du opp 12 masker. Strikk til arbeidet rekker rundt glasset og fell av. Sy sammen.

Jeg valgte selvsagt enkle tall for strikkefasthet,..
Hvis du har et garn med strikkefasthet 22 masker på 10 cm og du vil ha et ferdig arbeid på 8 cm må du dele 22 på 10 og gange resultatet med 8.. Det blir 17,6 masker, og det nytter jo ikke samme hvor nybegynner du er i faget. Da runder du av til nærmeste hele tall legger du opp 18 masker.
Se der, da fikk vi inn litt matematikk i hverdagen også:-)

Bruk gjerne et litt løst garn, øv på enkle hull ( kast og to sammen ) eller hold deg til rillestrikk. 2 kommentarer:

  1. Helt enig med deg der, ikke jul før det faktisk er jul. Jeg må vaske bort mel og fett før jeg kan ta fram noe julepynt. Det er jo da det blir høytid. Likevel masse lys og prøvesmaking her også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Fordelen er jo at vi slipper å bli lei av jula andredagen.

      Slett