onsdag 18. mars 2015

John Ronald Reuel & Co


Da Woody gikk i syvende reiste vi to til Liverpoool og så Laget spille kamp. Det var en strålende tur og opplevelse, og Queenie var krystallklar på at når hun gikk i syvende skulle vi på tur.
Nå går hun i syvende, tur må det bli og fotballtur er ikke så voldsomt attraktivt.

Hun har fått velge, og i mai skal vi på det vi selv omtaler som nerdetur til London og Oxford. Vi skal gå i J.R.R. Tolkiens fotspor i Oxford, besøke puben der han, C.S. Lewis og resten av the Inklings ble kreative. Vi skal se hus og gravsted og virkelig kose oss.
Vi skal besøke British Library, Westminster Abbey og Knaskje en liten svipp innom British Museum ( og veldig gjerne the National Portrait Gallery).

Og så har jeg gitt klar beskjed om at vi skal gå i noen butikker. Minst tre. Jeg vil nemlig ha nye sko.

Vi har alltid lest mye for ungene, vi har gitt bøker i gave og snakket om bøker. Etter at de begynte å lese selv har jeg ofte lest det de leser for å følge med og kunne stille spørsmål, slik at de også venner seg til å tenke over det de har lest.  Jeg skulle ønske at eldstemann leste litt mer, men jeg kan jo ihvertfall håpe at han gjenopptar lesingen igjen på et eller annet tidspunkt. Hva er det med gutter og menn og lesing?

Men altså. Er det noen Tolkienskjennere der ute som har noen gode tips? Isaåfall mottas de med takk og bukking og neiing. Som dere ser av bildet så var jeg innom biblioteket i går for å lese meg litt opp. Men altså tips om Tolkien hadde vært fint. Eller spesielle bokhandler i Oxford og London, slike små og bortgjemte som nesten ikke finnes lenger, uten kaffebarer og glansede magasiner ved disken.
1 kommentar:

  1. Så koselig å se at bloggen din er den samme, leeenge siden jeg har vært innom.
    Jeg har ingen gode tips er jeg redd til turen deres, men jeg kan i det minste ønske dere en kjempe flott opplevelse og en minnerik tur :-) Hilsner fra den forhenværende Prinsessen av Makedonia som for tiden lever i eksil :-p

    SvarSlett