fredag 16. august 2013

Hvem venter vi på?

Det må settes av tid til en aldri så liten visitt hos fastlegen. Ikke en akutt visitt, men en sånn overhaling som damer på 40+ visstnok ikke bør utsette i det uendelige.
Det er bare et problem, eller rettere sagt et todelt problem;
Fastlegen er flink og populær. Hva, tenker du kanskje, er det et problem? Ja, forsåvidt er det det. Det er nemlig ventetid der. Ikke bare de ukene det faktisk tar å få time så sant det ikke er riktig så bloddryppende akutt, men også den tiden det tar å sitte på venteværelset og (av)blomstre.
Ikke har de lesverdige blader der heller. Ærlig talt? Hvem går til legen for å lese Jakt&Fiske eller Mat&Helse? BoNytt? Kapital?
Man har ved enkelte anledninger sittet i en time og vel så det og ventet, hostet mer eller mindre diskret og vurdert å besvime for å slippe inn i det aller helligste. Men, det gjør man jo ikke. Ei heller synes man det tar seg ut å klage i mottaket, de er jo så stressede disse legene...Dessuten kan det hende at den man klager til er samme person som skal ta blodprøver av deg om tyve minutter så det er best å være mild og snill.

Men tilbake til denne ventetiden. Det er tilsynelatende helt greit å vente hos lege og tannlege. En advokat kan bli sittende lenger enn planlagt med en klient. Dette er irriterende, men innenfor det vi kan leve med.
Og da sitter vi gjerne på et venteværelse, langt fra både jobb og hjem.
Hvorfor er det da så grusomt urettferdig og erketypisk håndverkeroppførsel om rørleggeren er en halvtime forsinket og vi må være hjemme i eget hus og vente?

14 kommentarer:

 1. Jeg har heldigvis helt annen erfaring med tannlege og fastlege. Tannlegen er ofte et minutt foran tiden så der er om å gjøre å være presis til timen. Hos legen har jeg ventet maks 15 min, dessuten er det et bedre bladutvalg.
  På legevakt og sykehus er det litt forskjellig.

  Vi har stort sett vært veldig heldige med håndverkere vi har brukt også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er også heldige med håndverkere, men i perioder synes jeg facebook er smekkfull av syting over sene håndverkere og da gikkd et opp for meg at veldig få klager hvis de blir sittende lenge og vente hos legen.

   Slett
 2. Haha, sant! Godt poeng. Føles det mer som en pause kanskje? Å sitte på legekontoret, altså. Litt sånn her får jeg ikke gjort noe uansett, så jeg kan likegodt drikke kaffe og lese blad?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kaffe? Hvilken lege er du hos? Jeg vi fluksens bytte:-)

   Neida, jeg er fornøyd med legen og legger alltid inn i tidsskjemaet at dette kan ta tid. Men det er lettere å klage på snekkeren.

   Slett
 3. Fordi rørleggeren ikke kommer en halvtime for sent, men en halv måned ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ups, det er lenge. Da er det lov å være sint! Eventuelt å bestille en annen rørlegger.

   Slett
 4. Kanskje de to siste innleggene dine henger litt sammen ...
  Har vi ikke litt større respekt og ærefrykt for de med en "skikkelig utdannelse" -
  enn disse håndverkerne ...
  B.

  SvarSlett
 5. Rødme, rødme.. Må innrømme at jeg ofte kanskje er 20 minutter for sen ja.. Men det som forundrer meg litt er det som går andre veien. De pasientene som ikke er som deg, de som derimot kjefter og smeller og blir direkte rasende dersom de må vente ti minutter over tiden.. Det er de samme mennesker som er nesten helt umulig å få avsluttet en konsultasjon med...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, men når vi først er inne hos legen vil jo bli hørt, og sett og klappet litt på. Og da tenker jeg at det er best å a: ikke være for sint i utgangspunktet og b: bite seg fast så lenge som mulig...

   Og så vet man jo tross alt ikke hva som plager pasienten foran i køa...selv om livlig fantasi og lett feber kan gi interessante utslag...

   Slett
 6. Noen køer er sosialt "akseptert", som å stå i kø på polet, hos legen, hos kemneren....men bilkø, kø i matbutikken er pyton og en tålmodighetstest. Morsomt, men litt rart.
  Ha en flott helg
  Bente

  SvarSlett
 7. Håndverkere må bestilles fra morgenen av. Snekkere og flisleggere drar rett på jobb, altså til deg og blir dermed ikke forsinket. Rørleggere og elektrikere sal ofte innom kontoret (basen) først og dermed kan kaffekoppene bli litt lange.
  Hos lege-tannlege og fysio venter jeg aldri mer enn rimelig.

  Ellers har jeg i dag sett siste halvpart av Fante-Anne. Kom på at du skrev om denne filmen i fjor. Ble litt oppgitt av meg selv, at jeg ikke fikk med meg at den gikk så jeg kunne få se hele. Syvåringen som ellers er hekta på dubbet amerikanske ungdomsskittserier, ble helt fengslet. Han ble fanget av historien og hele stumfilm-konseptet.
  Jeg synes bunadene var fine, synd med "Storlien som brant" og at alle så dritskumle ut med hvite fjes og svarte øyne og munn...

  SvarSlett
  Svar
  1. Men hva med de som trenger rørlegger og så er alle morgenkonsultasjonene opptatt?

   Fante-Anne er en artig sak, jeg vurderer å anskaffe den på dvd:-) Det er morsomt med de gamle filmene, og ekstra stas når det er fra Barndommens dal. Selv om det ikke er mitt Storlien da ( heldigvis)

   Slett