mandag 26. august 2013

dagens tips

Man vil jo så gjerne være snill&grei&hjelpsom,  den alle spør om hjelp, den som alltid stiller opp. venninna alle drømmer om å ha i vennekretsen...
Veeel, det holder jo ikke helt til mål da. Og slik er det vel med mange av oss? Vi har lyst til å være den ene  med de smarte løsningene, de fiffige, sunne og delikate middagstipsene, de pedagogiske men likevel motiverende teknikkene for å få avkom til å rydde opp skittentøy, gjøre lekser, følge opp avtaler og være generelt hyggelige og velstelte.
Nå kan det jo hende at du som leser nå er av de som fikser alt dette, som aldri blir tyst og forknytt av andres overflod av tips og råd og glitrende løsninger. Det kan hende du er av de som finner din egen vei, midt i urskogen av tips fra alle kanter. Det kan hende du er så drittlei av andres knowhow at du akkurat nå klapper sammen pc-en mens du forbitret mumler forbannelse over enda en bedreviter.
Uansett, en gang i blant ønsker man ( av sitt hjertes godhet selvsagt ) å dele noen av sine dyrekjøpte tips for enklere overlevelse i hverdagen. Og nei, dette handle rikke om vannfaste fyrstikker eller tamponger dyppet i neglelakkfjerner. Vi snakker ikke om å overleve i villmarken, men i hverdagen.

Så derfor, dagens tips:
- Hvis du er ute i god tid , altså mer enn en time før avreise, med å lage vaffelrøre til kveldens dugnad OG du velger å oppbevare dette på melkekartong i kjøleskapet - merk melkekartongen inntil det latterlige. Ikke tenk at diskre tape og vaffelrøre i høyre hjørne er nok. De rydder ikke når man ber dem om det. Men tro meg, kommer det et stk avkom hjem, drømmende om iskald melk i glass og vedkommende tar kartongen med vaffelrøre...Det e ringen automatikk i at denne kartongen blir satt inn igjen. Den kan like godt bli helt ut under ilske hyl, brekninger og påstander om dårlig kontroll på utløpsdatoer.

Og, dagens andre tips: 
Hvis du er usikker på om gassgrillen er tent, det finnes sikkert bedre løsninger enn å bøye seg fram mens man knotter og skrur. Ikke at jeg vet om noen annen måte altså..,personlig er man bare glad for at man er inne i en fase med utvokst pannelugg bak ørene og at det var på en brilledag.

Forresten:
Hvis du skulle frykte mangel på vitamin D kan følgende anbefales; kle deg i lett utringet kjole og plasser deg på sidelinja i fotballcup i seks-syv timer en dag med strålende augustsol. Reis så hjem, ta av kjolen og innse at D-vitaminet er på stigende kurs og at du må bruke topper med enda mer moderat utringning i nærmeste fremtid. Og, ta i dette tilfellet null hensyn til værmelding men baser deg på at det strirgenet ifjor og iforfjor og dropp alt av solfaktor.


6 kommentarer:

 1. God tips å ta med seg.

  Jeg kjøpte en dyr flaske most som skulle brukes som alkoholfritt alternativ. Mannen trodde det bare var helt vanlig juice.

  SvarSlett
 2. Hehe...det med vaffelrøra skal jeg absolutt huske!

  SvarSlett
 3. Kniser og kjenner meg igjen og noterer gode råd på ett lurt sted!

  SvarSlett
 4. Takk for de gode rådene! :-) Noen ganger er det fint å slippe å finne ut alt selv ;-)

  Nyt D-vitaminoverskuddet utover vinteren :-)

  SvarSlett
 5. Ha ha ha. Glimrende tips, slike er absolutt lov å dele, ja det er din forbanna plikt vil jeg påstå.

  SvarSlett