tirsdag 2. april 2013

barn i bunad?

Det er jo litt stas da, å stå ved siden av barnetoget og se den håpefulle traske forbi, med sig i strømpene, flagget i ikke-altfor-respektløs positur og hjemmemontert bunad?
Og kanskje er du en av de som sitter med en halvmontert eller ikke-påbegynt materialpakke til barnebunad i skapet og svart samvittighet fordi du aldri blir helt ferdig med knapphullene, hengefalden eller helt skjønner hvordan to meter stoff skal fordeles rundt et liv som er 56 cm etter intens isspising?

Og kanskje vurderer du gule sider, om noen kan hjelpe deg med å fullføre eller rett og slett sy bunad til arvingen? Og da spør jeg - kunne det friste med et helgekurs?



SO-30 MONTERING AV BARNEBUNAD - helg

4 kommentarer:

  1. Vi bruker bunad alle sammen. Skjønt vi voksne har nok spist oss ut av dem og den lille får "juksebunad". En unge som vokser en halvmeter i året, får ikke en ordentlig bunad. Selv om det sikkert er aldeles fryktelig i dine øyne...

    Og tid til å legge ut en sunnmørs mannsbunad før 17. mai, har vel ikke fruen...?

    *smiske*

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, smisking kan hjelpe...Jeg har travle uker nå men det ser ut som om det lysner litt rundt 1.mai.
      Så det er faktisk ikke helt usannsynlig:-) Send meg en epost så finner vi sikkert ut av det.

      Hva angår "ordentlig" bunad eller ei så tenker jeg at mitt syn på dette påvirkes av jobben min og at jeg ikke sliter med å sy en barnebunad. Jeg har full forståelse for at ikke alle deler det synet, eller synes det å sy er livet&lykken...
      Men, og stort men, hvis man går for de ikke fullt så stedbundne variantene så synes jeg det e finest når de ikke er sånn hardanger-wannabe eller gudbrandsdal-light.

      Slett
  2. Den som hadde bodd på det sentrale østland... :)

    SvarSlett
  3. Hyggelig lesing i bloggen din! Her i huset har jeg nettopp fullført en barnebunad! Jeg er veldig fornøyd med meg selv! Holder på med luen, og den vil hun gjerne bruke sa seksåringen. Jeg hadde en høytidelig overrekking hvor jeg fortalte henne om mine ønsker for bunaden i fremtiden. Om du titter i bloggen min under bunader, så ser du at jeg har laget noen andre barnebunader også. Hva gjør man ikke for barnebarna;o)) Gleder meg til 17 mai minst like mye som barnebarnet med ny bunad.

    SvarSlett