søndag 7. oktober 2012

flytting pågår

Vi har snakket om det en stund, omtrent siden forrige gang vi flyttet om her i huset. Da flyttet systua ned fra loftet, Woody opp på loftet, vi overtok Woodys rom og systua endte opp der vi tidligere hadde soverom. Ideen var å ha loftet helt, med lys fra begge ender, gjesterom ytterst og gutterom innerst. Det viste seg å være en ikke-spesielt-god-idé ettersom enkelte da brukte hele loftet som sin private hule hele tiden utenom når det var tid for vasking, rydding og støvsuging.
Høvdingen som ikke fikk bli med til Amsterdam ble derfor tildelt den store ære å bytte om på områdene der oppe og sette opp skillevegg. 
Og effektiv som han er tikket det inn en oppløftende tekstmelding " I rute med loftet. Stille her. Bikkja fotfølger meg. Jeg lar bokhyllene stå".


Alt vel...bortsett fra det med bokhyllene. For vi har ikke sinnsyke mengder med bøker. Men vi har en del. Og de skal flyttes, og sorteres, og det tar i utgangspunktet tid. Enda lenger tid tar det når man går i fella og begynner å lese litt her og litt der...


Men nå er bøkene, relativt usortert, fjernet fra gutterommet og plassert på gjesterommet. Så får vi bare ønske velkommen leseglade gjester med stor sans for ungpikeromaner...
Heldigvis har den førstefødte påtatt seg det store ansvar å selv flytte om på møbler i egen sone. Fruen har derfor ikke tenkt å løfte en finger. Ihvertfall ikke før første leseglade gjest melder sin ankomst, ettersom diverse greier stenger for fri ferdsel.

PS. Det er noe usikkert om det dårlige bildet skyldes
a: støv i lufta
eller
b:  dårlig mobilkamera.
Fruen mener bestemt det skyldes punkt b...Skjønt, det støver ganske kraftig av bøker, ikke sant?

7 kommentarer:

 1. puss kameralinsa. gammelt kjerringråd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppdrag utført! Men vil ha ny mobil også.

   Slett
 2. Skyld på kameraet, du. Ble bøkene fargesortert?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, erru gæren? Jeg begynner pent i øverste hylle, med et vagt system og så blir det verre og verre jo lenger ned i hjørnet man kommer. Men pocktebøkene er i det minste sånn noenlunde samlet, og ungpikeromanene holder seg på ærbødig avstand fra Undset & co.

   Slett
 3. Hører du et pling når noen ( som bruker lørdagsettermiddag ti å lese seg bakover i bloggen) skriver en kommentar? Fargesortering av bøker e itj så toillat som det kan høres ut som! Etter besøk i Macintosh sitt bibliotek på kunstskolen i Glasgow vart det revolusjon i bokhyllan i stua vårres! Fra rødt via oransje te gult etc. Æ bli glad når æ sjer det:).

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert fint! Men jeg har en sånn sindig logikk i sorteringen av bøker ( etter emner som kanskje best finnes i eget hode) at det nok ville blitt vanskelig...Hmm. Macintosh-bibliotek? Der burde vi vært...jeg hadde emd mor og unger til Glasgow for noen år siden, vi var i et av husene hans. Husker ikke hva det heter, fine saker.

   Slett
  2. Emner OG farge:). Me tilstrækkelig mang hagebøker får du en fin effekt sjøl om grønt dominere i den enden av bokhylla! My kvitt i kulturhistoriedelen av hylla, men heldigvis også en hærlig dose rødorange rygga:D! Glasgow tåle flere besøk så ta Kunstskolen næste gang:). Men først Berlin, din heldiggris!

   Slett